Tudomány

2016.12.12. 14:05

Még mindig gyenge jelszavakat használunk!

Egy friss kutatás alapján folyton ugyanazokkal a kulcsokkal próbáljuk védeni fiókjainkat.

A BGR cikkje szerint a német Hasso-Plattner Intézet egymilliárd felhasználói fiókot és jelszavaikat vizsgálta meg, melyek mind az elmúlt 30 nagy adatlopás során szivárogtak ki. Kiderült, hogy a felhasználók 27 százaléka ugyanazt a jelszót használja több szolgáltatásnál is, szóval így egyszerre több veszélynek is kiteszik magukat.

A kutatás szerint az emberek nem nagyon változnak, hiszen újra és újra ugyanazokat a gyenge megoldásokat alkalmazzák, holott minden évben figyelmeztetnek minket ezek veszélyeire.

Mutatjuk a "legjobbakat":

Ezek a jelszavak egyáltalán nem jók, és nem védenek semmitől. Céges levelezésre vagy internetbankra használni nem csak veszélyes, de nagyon felelőtlen is.

Javaslott inkább olyanokat használni, melyekben van kis és nagybetű, számok, és különleges karakterek, mint például a csillag, vagy az alsó vonás.

Mostanában már sok olyan oldal van, ahol ha jelszót kell készítenünk, akkor  a weboldal automatikusan javasolja nekünk a bonyolultabb jelszavak használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!