Tudomány

2015.06.03. 12:37

Mindegyik platformon ott lehet a Cortana személyi asszisztens

A Microsoft teljes erőbedobással küzd a Google és az Apple ellen. A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy a Windows Phone és Windows 10 rendszerekbe beépített Cortana személyi asszisztens Androidon és iOS-en is meg fog jelenni külön alkalmazásként.

A Microsoft már dolgozik a Cortana fejlettebb verzióján is, amely meg fogja érteni az e-mailek tartalmát. Ennek a technológiának központi szerepe lesz a Cortana őszre elkészülő frissítésében.

Elsőként az Apple mutatott be egy széles körben elérhető digitális asszisztenst, ez az iOS rendszeren futó Siri. A Microsoft azonban nemcsak a kaliforniai rivális nyomára eredt, hanem tovább is vitte a koncepciót. A Siri csupán válaszol a feltett kérdésekre, és egyszerűbb feladatokat tud ellátni, a Cortana azonban extra megjegyzéseket is hozzá tud fűzni a felhasználó kéréseihez, és az ismerős felhasználók napirendjével is egyeztetni tudja a tennivalóinkat.

Ha valóban megjelenik a Cortana más platformokon is, az nagyban hozzájárulhat a terjedéséhez, kihasználtságához, és végső soron a felhasználói élményhez is, hiszen a nem Windowst használó ismerőseink sem lesznek elzárva a rendszertől. Ez óriási előny lesz az Apple-lel szemben, mert nem valószínű, hogy a Siri más rendszerre is megjelenik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!