Utazó

2017.02.23. 07:54

A reptéri parkolás nem megfizethetetlen (x)

Aki gyakran utazik repülővel, már bizonyosan ismeri a reptéri parkoláslehetőségét, így ez a cikk elsősorban azoknak szól, akik ezidáig inkább a kényelmetlenebb megoldásokat részesítették előnyben. Ki fog derülni, hogy a reptéri parkolás cseppet sem megfizethetetlen, számos társított szolgáltatással rendelkezik és kiváló opció a rövidebb távol tartózkodások esetére.

Ma már egyre többen szeretnék igényben venni a reptéri parkolást – tudhatjuk meg a bud.hu munkatársaitól. Nem csak a csökkenő árak, hanem a folyamatosan fejlődő szolgáltatások is vonzóbbá teszik ezt a lehetőséget, így sokan döntenek a saját gépkocsival történő érkezés mellett a drága taxizás vagy a kényelmetlen tömegközlekedés ellenében.

A terminál előtt is parkolhatunk

A terminál közvetlen közelében két különböző parkolót találunk. Ezek szolgáltatásai és jellemzői hasonlók, ezért érdemes számba venni a különbségeket, mikor melyiket érdemes választani, melyikkel járunk jobban A terminál bejáratának közvetlen közelében helyezkedik el a Prémium névre keresztelt parkoló. Értelemszerűen ez a legdrágább és legkényelmesebb parkoló az egész reptéri zónában, így elsősorban abban az esetben érdemes igénybe venni, ha rövid ideig szeretnénk itt tartózkodni.

A terminál épületétől csupán 1 perc sétára lévő Terminál parkoló díjszabása kedvezőbb, de még mindig azokban az esetben jelent jó választást, ha rövid ideig szeretnénk parkolni. Jelentős különbség viszont a két parkoló között, hogy a Terminál nevű parkolóhelyen akár kisbuszokkal is parkolhatunk, ráadásul felár nélkül. Mindkét parkolóra érvényes, hogy az 5 percet nem meghaladó várakozás ingyenes; e tekintetben figyelembe kell venni, hogy naponta kétszer van lehetőségünk igénybe venni az ingyenességet, tehát az átállással történő ügyeskedés nem vezet eredményre.

Amikor hosszabb időre van szükségünk a reptéri parkolóra

A reptér kiváló lehetőségeket biztosít arra az esetre is, ha hosszabb időt szeretnénk távol tartózkodni. A legelőkelőbb szolgáltatást az úgynevezett Business parkoló biztosítja; noha ez a parkoló már nem a terminál közvetlen közelében található, rendszeresen induló busztranszfer segíti az ide érkezőket.

A busztranszfernek nincs külön díjszabása, a szolgáltatás részét képezi. A Business parkoló esetében kiemelt ügyfélszolgálati szolgáltatás működik, ami a rendes biztonsági intézkedések mellett tökéletes nyugalmat szavatol. Nem kell aggódnunk a hátrahagyott kocsi miatt, biztosak lehetünk benne, hogy nem eshet baja.

Szerencsére van lehetőségünk igénybe venni a reptéri parkolást abban az esetben is, ha hosszabb időt szeretnénk külföldön tölteni. A terminál közelében lévő parkolók nem alkalmasak a hosszú időtartamú parkolásra, de erre a célra kialakították az úgynevezett Holiday parkolókat. A reptér területén található Holiday és Holiday Plus mellett nemrégiben átadásra került a Holiday Lite parkoló is.

Ezek mindegyike kiválóan alkalmas a hosszú távú parkolásra, legyen szó akár több hetes nyaralásról vagy rövidebb városlátogatásról. Tudni kell azonban, hogy ezek a parkolók is eltérnek bizonyos szolgáltatásokban, egyik közelebb található a terminálokhoz, a másik távolabb, árban is tapasztalhatók különbségek

A Budapest Airport honlapján minden olyan szükséges információ fel van tüntetve, ami érdekelhet bennünket és ami fontos lehet. Ezek ismeretében könnyedén dönthetünk, hogy a taxizást, a tömegközlekedést, esetleg a reptéri parkolást vesszük igénybe a következő utunk során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!