több mint tízmillió forintot gyűjtöttek

2018.08.25. 17:00

Mesterséfek segítik az ásatásokat a Paestum Régészeti Parkban

Az olaszországi romváros még fel nem tárt részeinek kutatására példa nélküli összefogás alakult ki a gasztrovilág néhány kiválósága és a helyi múzeum között.

ts

 

Az UNESCO-világörökség részeként 1998 óta elismert Campania vidékén található Paestum Régészeti Park a külföldiek által látogatott idegenforgalmi célpontok közé tartozik. Főként a görög és római időkből fennmaradt hatalmas templomok romjai számítanak világszintű látványosságnak.

A közelmúltban egyedülálló jótékonysági vacsoraestet rendeztek a Paestum területén folyó ásatások támogatására, nevezetesen a Priest-ház (papok háza) rétegtani ásatására. A Neptun-templom előterében sültek az Olaszországban legjobb pizzasütőmesternek választott Franco Pepe pizzái előételként, míg a többi fogás a legrangosabb mester séfek irányításával készült – ők név szerint az olasz Massimo Bottura, az osztrák Heinz Reitbauer és a német Sven Elverfeld. Csak mellékesen jegyezzük meg, a 60 fős vacsoraest résztvevőitől 32 ezer euró, több mint 10,3 millió forintnak megfelelő adomány gyűlt össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!