2018.08.25. 17:00
Mesterséfek segítik az ásatásokat a Paestum Régészeti Parkban
Az olaszországi romváros még fel nem tárt részeinek kutatására példa nélküli összefogás alakult ki a gasztrovilág néhány kiválósága és a helyi múzeum között.
A közelmúltban egyedülálló jótékonysági vacsoraestet rendeztek a Paestum területén folyó ásatások támogatására, nevezetesen a Priest-ház (papok háza) rétegtani ásatására. A Neptun-templom előterében sültek az Olaszországban legjobb pizzasütőmesternek választott Franco Pepe pizzái előételként, míg a többi fogás a legrangosabb mester séfek irányításával készült – ők név szerint az olasz Massimo Bottura, az osztrák Heinz Reitbauer és a német Sven Elverfeld. Csak mellékesen jegyezzük meg, a 60 fős vacsoraest résztvevőitől 32 ezer euró, több mint 10,3 millió forintnak megfelelő adomány gyűlt össze.