Ausztriában

2020.02.12. 13:00

A világ legmagasabb hóembere lenéz a hegyről

Több hónapnyi tervezés és építkezés hozta meg gyümölcsét, amikor február elejére elkészült az osztrák Riesneralm síterepén a világrekord-magasságú hóember.

NA

Az építkezések 40 napon át folytak, és a résztvevők közel 800 tonna havat használtak fel

Fotó: Riesneralm Donnersbachwald

Az auszriai Riesneralm síterepen tavaly ősszel született meg az elgondolás, hogy kísérletet tesznek egy 40 méter magas hóember megépítésére. A Guin ness-rekordot egyébként eddig egy 37,21 méter magas hóember tartotta, melyet az amerikai Maine államban, egészen pontosan a Bethel nevű településen építettek.

Az építkezések 40 napon át folytak, és a munkálatok résztvevői mintegy 800 tonna havat használtak fel – számolt be a sielok.hu. Az áldozatos munkának végül meg is lett az eredménye: a 30 méteres sugarú körben épült hóember a közelmúltbeli ünnepségre készült el.

Az építkezések 40 napon át folytak, és a résztvevők közel 800 tonna havat használtak fel
Fotó: Riesneralm Donnersbachwald

A monumentális hóembert végül 38,4 méter magasra sikerült megépíteni, mely ezzel az eredménnyel megszerezte a világ legmagasabb hóembere címet.

A rekordmagas hóember a viharos szél próbáját is kiállta. A zord időjárás és a közel 100 kilométer per órás széllökések szerencsére csak a kalapjában tettek kárt, melyet időközben pótoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!