Évente 30 millió látogató érkezik az ötvenezer lakosú Velencébe

2021.01.23. 07:00

Gondot okoz a rengeteg turista

Térfigyelő kamerarendszeren és mobiltelefon- adatokon keresztül figyelik Velencében a turistákat.

Vas Népe

Fotó: Pixabay

A velencei Tronchetto szigeten, egy elhagyatott raktárban található egy csúcstechnoló- giával felszerelt „irányítótorony” tele térképeket, grafikonokat és diagramokat mutató képernyővel – írja a Travelandleisure. A cikk szerint Velence innen igyekszik megoldást találni a város egyre súlyosabb problémájára: a turisták erőteljes jelenlétére. Évente 30 millió látogató érkezik az ötvenezer lakosú Velencébe, a lakosság száma pedig folyamatosan csökken, ötven évvel ezelőtt még 150 ezer állandó lakosa volt az olasz városnak.

A nemzetközi sajtó évek óta a város lassú haldoklásáról ír, a turisták számának csökkentése érdekében pedig számos intézkedést elrendelt már a kormány. Megpróbálták korlátozni a nagy óceánjáró hajók számát, és pénzbüntetéssel sújtották azokat, akik műemlék épületek lépcsőjére ültek le falatozni, vagy esetleg túl sokáig időztek a csatornák felett átívelő hidakon. Elfogadták azt a tervet is, hogy turisztikai adót fizettessenek a városba látogatókkal, ennek bevezetését 2022-re halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!