Cseresznyevirágzás

2021.03.28. 07:00

Japánba beköszöntött a tavasz

A gyönyörű cseresznyevirágok évszázadok óta hatalmas látványosságnak számítanak Japánban. Kiotóban, Tokióban, Nara, Oszaka és Nagano városában egész parkok, sugárutak, szentélyek és folyópartok várják a fák szerelmeseit.

Vas Népe

Fotó: Pixabay

A cseresznyefa-virágzás időszaka nem tart túl sokáig, és nem is egyszerre borul virágba minden fa. Vannak korai fajták, amelyek már március 15. előtt szirmot bontottak és most már elvirágozni készülnek, illetve vannak olyan késői változatok is, mint a legelterjedtebb Somei Yoshino fajta, melynek virágzásához a Japán Meteorológiai Társaság évről évre cseresznyevirág-előrejelzést készít. Aki igazán odavan ezekért a csodaszép, de rövid életű virágokért, az ennek a térképnek a segítségével az egész országon át követheti a virágzásukat, mintegy ezer helyszínt érintve.

A friss térkép szerint a cseresznyevirágok Tokióban és Fukuokában március 15-én kezdtek virágozni és március 23-án Tokióban, egy nappal később pedig Fukuokában érik el a teljes virágzást. Hirosima és Nagoya városában 16- án borultak virágba a fák, és 26-án érik el a teljes virágzást.

Kiemelt képünkön: Vannak korai fajták, amelyek már március 15. előtt szirmot bontottak és most már elvirágozni készülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!