utazó

2021.04.30. 07:00

Rendhagyó utazási lehetőség

Egy holland utazási iroda 187 embert visz el egy nyolcnapos görögországi nyaralásra. A kezdeményezés célja, hogy kiderüljön, megvalósítható-e a nemzetközi turizmus a járvány idején – írja a travelo.hu.

NA

Fotó: Osváth Sarolta

A kiválasztott jelentkezők fejenként 399 euróért (körülbelül 145 ezer forint) all inclusive kiránduláson vehetnek részt Rodosz szigetén, viszont az üdülőhelyet nem hagyhatják el, és hazatérve 10 nap karantén várhat rájuk. A kormány támogatásával végezendő kísérletre így is több mint 25 ezer ember jelentkezett, az ország jelenleg egyébként ezen kívül nem javasolja a külföldi utazásokat: az embereknek azt tanácsolják, hogy legalább május közepéig ne menjenek más országba, hacsak az nem elengedhetetlenül szükséges.

Az utazást szervező cég az egész útra vonatkozóan biztonsági irányelveket dolgozott ki, amelyeket a holland közegészségügyi ügynökség, a RIVM is jóváhagyott. A turisták egy csak nekik fenntartott rodoszi szállodát vehetnek igénybe, ahol rajtuk és a személyzeten kívül nem tartózkodik más. Használhatják a szálloda medencéit és éttermeit, de a tengerpartra nem mehetnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!