Orvosi ajánlás

2021.05.30. 07:00

Erdei kikapcsolódás receptre

Heti két óra a természetben: ez az orvosi ajánlás, amit a kanadai Ontario tartományban akár már receptre felírva is megkaphat a páciens.

Vas Népe

Forrás: Shutterstock

Fotó: hedgehog94

Egy interjúban a családorvos, Melissa Lem elmondta, hogy itt az ideje a természetet az egészség negyedik pilléreként számba venni az étrend, a mozgás és az alvás mellett. A cél az lenne, hogy minél több ember számára elérhető zöldterület létesüljön az egészségügyi alapellátás részeként – számolt be a senior.hu.

A természet egészségjavító hatásának egyébként komoly szakirodalma van. Az erdőben töltött idő többek között 15 percen belül csökkenti a stresszhormonok szintjét, a felnőttekben csillapítja a gyulladásos folyamatokat, csökkenti a tüdőfertőzések, szívbetegségek rizikóját, alacsonyabb vérnyomást, mentális jólétet, jobb ellenálló képességet eredményez.

A leírt recept pedig sokkal valószínűbbé teszi, hogy be is tartják az utasításokat. A szó ugyanis elszáll, legyen bármilyen hasznos is az orvosi tanács. Egy alkalmazás segítségével pedig a betegek naplózhatják is a szabadban eltöltött időt, megoszthatják az orvosukkal, így állandó motivációt nyernek.

Kiemelt képünkön: Egy alkalmazás segítségével a betegek naplózhatják is a szabadban eltöltött időt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!