utazó

2021.06.05. 07:00

Ismét felpöröghet a közép-európai nemzetközi vasúti személyszállítás

A járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy a közép-európai nemzetközi vasúti személyszállítás fokozatosan és egységesen újrainduljon – számolt be a MÁV.

NA

Fotó: Pixabay

Június 1-jétől több nemzetközi járat az eredeti menetrenddel és kapacitással közlekedik a külföldi vasútvállalatokkal együttműködve. A visszatérő nemzetközi utazásokra jegy­értékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság. Kiemelten kezelik a külföldre közlekedő személykocsik felújítását, megjelenésének és komfortjának javítását. 2020-ban huszonkét jó állapotú, használt, de korszerű fekvőhelyes és hálókocsit vásárolt a vasúttársaság, amelyekből a tervek szerint egyes kocsik már a nyár folyamán forgalomba állhatnak az arculatnak megfelelő felújítást követően.

A vasúttársaság ugyanakkor továbbra is arra kéri az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat. Az állomások, megállók zárt helyiségeiben, illetve a járműveken kötelező az utazás teljes időtartama alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Kiemelt képen: A visszatérő nemzetközi utazásokra jegyértékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!