nagytakarítás

2021.06.27. 07:00

Közel 20 kamionnyi szeméttől szabadították meg a Pilisi Parkerdőt

A Pilisi Parkerdő is bekapcsolódott a Tisztítsuk meg az országot! programba, és több mint 1600 köbméter, azaz 19 kamion­nak megfelelő mennyiségű hulladékot szállított el a Nagykovácsi, Budapest X. és XVII. kerülete térségében lévő erdőkből.

NA

Fotó: Parkerdő.hu

A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben évente regisztrált 25 millió látogatás, amely a járvány időszakában még nőtt is, különösen hangsúlyossá teszi a hulladékmentesítés fontosságát. Jelentősen megnőtt ugyanis az igény arra, hogy az emberek tiszta és egészséges környezetben pihenhessenek. Miközben a természetjárók egyre környezettudatosabbak és mind kevesebb szemetet hagynak maguk mögött, szomorú tapasztalat, hogy az illegálisan kirakott hulladék mennyisége jelentősen nő.

A felszámolt illegális hulladéklerakókban leginkább építési törmeléket és gumiabroncsot találtak. Előbbi a maga 1160 köbméterével teszi ki az összes hulladék zömét, 70 százalékát. Emellett előfordultak még megunt, elromlott és kidobott készülékek, berendezések; a kommunális hulladék mennyisége mindössze 66 köbmétert tett ki. Négy köbméter palát is találtak, ami veszélyes hulladék.

Kiemelt képen: Megnőtt az igény arra, hogy az emberek tiszta környezetben pihenhessenek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!