a popkultúra legendás része

2021.07.17. 07:00

Még a pandémia alatt is forgatták a britek kedvelt szappanoperáját, a Coronation Street-et

II. Erzsébet csütörtökön meglátogatta a világon legrégebben futó szappanopera, a brit Coronation Street forgatásának helyszínét és stábját.

MTI

A 95 éves brit királynőt üdvrivalgás és taps fogadta, amikor autójából kilépett a vörös szőnyegre, és a sorozat jól ismert főcímzenéje is felcsendült. II. Erzsébet találkozott a sorozat szereplőivel, akik arról is meséltek, hogyan folyatták az epizódok felvételeit a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt. A szériában 1972 óta Rita Tannert alakító Barbara Knox köszönetet mondott a király

nő látogatásáért, és hozzátette, hogy nagyon sokat jelent számukra ez a gesztus. A királynő elismerését fejezte ki a stábnak, hogy a pandémia alatt is dolgoztak. Az első résztől Ken Barlow-t játszó William Roache pedig válaszul a királynő munkabírását dicsérte. A fiktív manchesteri kerületben játszódó Coronation Street első epizódjának 1960. december 9-ei bemutatása óta valóságos intézménnyé, a brit popkultúra legendás részévé vált. Az első rész óta több mint tízezer epizódot sugároztak belőle, több mint 130 országba adták el, és világszerte több tízmilliós rajongótábora lett.

Kiemelt képen: II. Erzsébet múlt csütörtökön meglátogatta a brit Coronation Street forgatásának helyszínét és stábját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!