utazó

2021.08.29. 07:00

Komoly járványügyi változtatásokat fontolgatnak Velencében

Azt tervezik Velencében, hogy 2022-re megváltoztatják a látogatókra vonatkozó szabályokat, beleértve a belépési kvóták meghatározását.

NA

Fotó: Pixabay

Az olasz város a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és már évek óta vitatkoznak a turisták beáramlásának szabályozására irányuló intézkedésekről. A La Stampa olasz lap szerint az is előfordulhat, hogy a látogatóknak előzetesen le kell foglalniuk a belépési lehetőséget a városba – írja a travelo.hu. A belépési díj 3 és 10 euró közötti összeg lehet, évszaktól és napszaktól függően. A helyiek és a lakók hozzátartozói, illetve a velencei szállodai foglalással rendelkező turisták mentesülnek a díjkötelezettség alól.

Dario Franceschini kulturális miniszter szerint a kormány gyorsan cselekedett, elkerülendő azt, hogy az UNESCO a „veszélyben lévő” világörökségnek minősítse a várost. Emellett korábban már elfogadták azt a törvényt is, mely szerint augusztus 1-től a 25 ezer tonnánál nagyobb vízkiszorítású hajók nem haladhatnak át a Szent Márk tér mellett a Giudecca-csatorna irányába, ahol korábban gondolákkal és vízi taxikkal osztoztak a belvárosi vizeken.

Kiemelt képen: Az olasz város a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!