visszafogottan ünnepelnek

2021.02.06. 07:00

A koronavírus-járvány miatt szűk körben köszöntik a bivaly évét Kínában

A kínai holdnaptár szerint február 12-én köszönt be a forduló, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül a bivaly évébe vezet át. Ezt az ünnepet a tavaszi fesztivál előzi meg.

NA

Fotó: Pixabay

A több mint 1,4 milliárd lakosú Kínában rendszerint ilyenkor a legnagyobb az utazási láz, és kínaiak százmilliói kelnek útra, hogy a tavaszünnepet a családjuk körében vagy vakáción töltsék el. Idén azonban szigorú korlátozásokra számíthatnak – írja a travelo.hu.

A 2021. évi tavaszi fesztivál idén 40 napig, január 28-ától március 8-áig tart.

Ez kétségtelenül a legfontosabb idő­szak Kína kulturális naptárában, a családi találkozók, a társas összejövetelek és a nagy vacsorák ideje. Az idei ünnep azonban csendesebbnek ígérkezik. A közelmúltban a koronavírus-járvány miatt új biztonsági irányelveket hirdettek ki, felszólítva az embereket, hogy csak szükség esetén utazzanak, és lehetőség szerint halasszák el az éves családegyesítő összejövetelt.

Emellett a magas kockázatú területek minden lakójának abban a körzetben kell maradnia, ahol jelenleg tartózkodik, a közepes kockázatú területeken lakóknak pedig külön engedélyt kell igényelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!