utazó

2018.07.21. 16:00

Budapestet és a Seusokincseket ajánlják Londonban

Az idén centenáriumát ünneplő angol könyvkiadó fővárosunkról jelentetett meg új kiadványt.

ts

A centenáriumi kiadvány Budapestről szól

Fotó: pixabay.com

A Kék Útikalauz alapítói, James és Findlay Muir head – akik korábban az útikönyv műfaját megteremtő Baedeker Kiadó szerkesztői voltak – 1918-ban Londonban alapították saját kiadójukat. Kiadványaikat a Baedeker borítójának vörös színétől megkülönböztetve, kék színben adták ki – innen ered megnevezésük.

A centenáriumi kiadvány Budapestről szól
Fotó: pixabay.com

A Blue Guide útikönyveinek jellegzetessége, hogy a fő hangsúlyt a művészet, építészet és a régészet összefüggéseire, és e hármas történelmi hátterének megértésére koncentrálják. Figyelmet érdemel, hogy a százéves kiadó Budapestről immár harmadik kiadást megért útikönyvet jelentet meg, amelynek szerzője a magyar főváros avatott ismerője, Annabel Barber. A Magyarországról szóló Blue Guide útikalauz már szintén három kiadást ért meg, ezenkívül Hungarian Wine (Magyar bor) címmel a magyar borokat/borvidékeket népszerűsítő könyvet is kiadtak.

„Az idei nyár izgalmas híre a csodálatos Seuso-kincs kiállítása Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban – hívja fel a fi gyelmet a tudósítás a kincstárlatra, néhány érdekes párhuzamot is említve a hasonló jelentőségű, más országok múzeumaiban található római kori kincsleletekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!