Utazó

2020.09.20. 07:00

Hazánk rejtett kincsei – Idén sokan döntöttek a belföldi nyaralás mellett

A pandémiás időszak fenekestül felforgatta a nyári szezont és a magyarok utazási szokásait – derült ki a kutatásból, melyet a Lounge Group készített a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

NA

A legnépszerűbb úti cél természetesen a Balaton volt

Fotó: Napló

A kutatás szerint az idei nyár kedvezett hazánk rejtett kincseinek, amelyek kevésbé voltak zsúfoltak, mint felkapott társaik. Emellett a városlátogatások, a kiránduló-élménypontok, a gyógyfürdők és az aktív kikapcsolódás volt a fő, sokan keresték fel az ország kerékpárútvonalait, tekerték körbe a Tisza-, a Velenceitavat vagy éppen a Balatont. Népszerű volt továbbá a Dunakanyar, Börzsöny, Göd és Bodrogkeresztúr is, emellett sokan látogatták meg Harkányt, Nyíregyházát, Szarvast és Paloznakot. A legnépszerűbb úti cél természetesen a Balaton volt, augusztusban a magyar tengert említették az online felhasználók a legtöbbször.

A legnépszerűbb úti cél természetesen a Balaton volt
Fotó: Napló

Azok közül, akik külföldre terveztek utazni, főként Horvátországot és Görögországot részesítették előnyben, az Isztriai-félszigetet a vakációzók 40 százaléka azért választotta, mert itt található a legközelebbi tengerpart, 23 százalékuk pedig megszokásból vette számításba ezen úti célt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!