utazó

2021.09.19. 07:00

Kísérleti programmal próbálja fokozatosan beindítani turizmusát Izrael

Izrael szeptember 19-től engedélyezi meghatározott országcsoportokból kisebb külföldi turistacsoportok látogatását egy kísérleti program keretében, amelynek célja a turizmus beindítása – írja a turizmus.com.

NA

Fotó: Pixabay

A terv értelmében a zöld, sárga és narancssárga országokból érkezők számára nem lesz korlátozás Izraelben, de a vörös listán szereplő államokból – ide tartozik jelenleg Bulgária, Brazília, Mexikó és Törökország – továbbra sem léphetnek be turistacsoportok. A külföldi turistáknak a belépésnél igazolniuk kell majd, hogy az elmúlt hat hónapban megkapták a Covid19-vakcina második adagját vagy egy emlékeztető oltást. Ezenkívül egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet is be kell mutatniuk, továbbá a tel-avivi repülőtéren történő leszállás után szerológiai tesztnek (antitestvizsgálat) kell alávetniük magukat. Májusban, a Covid19-fertőzések csökkenésével I zrael egyszer már engedélyezte a kisebb turistacsoportok beutazását. Ekkor több mint 2000 látogató érkezett, főként az Egyesült Államokból és Európából, ami reményt adott a járvány által sújtott idegenforgalmi ágazatnak.

Kiemelt képen: Májusban a Covid19-fertőzések csökkenésével több mint 2000 látogató érkezett Izraelbe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!