utazó

2021.07.17. 07:00

Megidézik Indiát – Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

India világát idézve kínál kulturális, gasztronómiai érdekességeket, családbarát programokat a Krisna-völgyi búcsú, amelyet július 16. és 18. között tartanak Somogyvámos határában.

MTI

A völgy 280 hektáros területén, 50 helyszínen 300 Krisna-hívő várja az érdeklődőket. Várhatóan mintegy 8 ezren érkeznek a két évtizedes múltra visszatekintő háromnapos eseményre – olvasható a búcsú Facebook-oldalán és a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában. Kiemelték: a fesztivál rendezvényeinek többsége az ott lakók életére jellemző önfenntartáshoz, egyszerű életmódhoz kapcsolódik, az önfenntartáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadását alapvető fontosságúnak tartják. A környezet tisztaságánakmegőrzése a búcsún is nagy hangsúlyt kap: a vendégek az étteremsátorban kihelyezett asztaloknál cukornádból készült tányérokon, fa evőeszközökkel fogyaszthatják el az indiai ételeket, hűs szikvízzel díjmentesen tölthetik újra a magukkal hozott palackokat – írták. A szervezők a programok közül kiemelték az ökrösszekértúrát, a botanikus kert megtekintését.

Kiemelt képen: Nyolcezer látogatót várnak a háromnapos ünnepre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!