Vezetett túrák

2021.04.17. 07:00

Piknikezés a Buckingham-palota kertjében

Az embereknek ezen a nyáron először lesz lehetőségük egyedül sétálni és piknikezni a Buckingham- palota kertjében.

Vas Népe

Fotó: Pixabay

Az áprilisi és májusi hétvégéken vezetett túrákat tehetnek az érdeklődők a kertben, ahol a kék harangvirággal borított rétek, a virágzó magnólia- és azáleacserjék, illetve a szirmaikat bontogató fák látványát élvezhetik.

A kertben található az eperfa nemzeti gyűjteménye is, miután Mark Lane, a palota főkertésze engedélyt kapott a királynőtől, hogy 2000-ben végleges gyűjteményt telepítsen oda.

A látogatók felfedezhetik a kerten átívelő útvonalon a Viktória királynő és Albert herceg által ültetett és elnevezett platánokat, valamint a 3,5 hektáros tavat. A látogatás során ezúttal piknikezni is lehet az egyik csodálatos pázsiton – írja a travelo.hu.

Később, májustól szeptemberig vezetett túrákat is tartanak majd a palotában, amikor az épület számos, csodálatos szobájába bekukkanthatnak, amelyeket a Királyi Gyűjtemény kincseivel rendeztek be, köztük Franz Xaver Winterhalter festményeivel, Sevres porcelánjaiv, valamint különleges angol és francia bútorokkal.

Kiemelt képünkön: A látogatás során ezúttal piknikezni is lehet az arra kijelölt pázsiton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!