A vakító fények városa

2018.05.25. 15:00

Rengeteg a felfedeznivaló, legalább egy hosszú hétvégét szánjunk Párizsra

Alig pár óra alatt a világ egyik legromantikusabb városába utazhatunk, és átadhatjuk magunkat a francia varázsnak.

PILTMAN-H. BARBARA

 

Friss, ropogós croissant vajjal és eperlekvárral, egy nagy csésze kávé, francia duruzsolás körülöttünk, az Eiffel-torony látképe (felvételünkön). Andalgás a Champs-Élysées-n, a világmárkák üzleteinek kirakatának bámulása, frissítő koktél a Szajna partján. Könnyedén el tudja képzelni az ember, nem igaz? Nem elérhetetlen álom manapság már Párizs, bármelyik fapados légitársaságnál ki-foghatunk egy akciót, amivel pár tízezer forintból megfordulhatunk a francia fővárosból.

Rengeteg a látnivaló Párizsban, nehéz mindent egy napba zsúfolni, így legalább egy hosszú hétvégét javaslunk felfedezésére. Kezdjük mindjárt a legismertebbel, az Eiffel-toronnyal, amely tervezőjéről, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét, az 1889-es világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A világkiállítás hat hónapja alatt

a torony kétmillió látogatót fogadott. Az Eiffel-torony magassága 322 méter, ebből maga a torony 300 méter, rászerelve 22 méterre magasodik egy tévéantenna.

Kihagyhatatlan a kultúra fellegvára, a múzeumok múzeuma, a Louvre: Párizs központi részén, a Szajna jobb partján található nemzeti múzeum, a világ egyik legismertebb és 1793 óta Párizs leg-nagyobb múzeuma. Az európai művek gyűjteménye mellett egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékek is megtekinthetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!