Túlélni a szabad ég alatt

2021.07.10. 07:00

Szerbiában forgat a brit kalandor, Bear Grylls

A híres brit kalandor, Bear Grylls néhány nappal ezelőtt Szerbiába érkezett stábjával együtt, hogy pár hetet ott töltsön – írja a travelo.hu.

Vas Népe

A túlélőshow-jával elhíresült Grylls a „szerbiai vadonban” forgat majd, hogy bemutassa, miként lehet túlélni a szabad ég alatt. Egy korábbi interjújában elmondta, mindig nagy vágya volt, hogy Szerbiába utazzon, az ország bővelkedik természeti értékekben és látványosságokban. „Hegyek, folyók, erdők, gazdag természet és csodálatos környezet – Szerbia teljes csomagot kínál! Ha még a világelső teniszező, Novak Djokovic is elfogadná a meghívást a műsoromba, biztosan forgatnánk az országban az elkövetkező évadok egyikében!” – mondta Bear Grylls még 2020 januárjában.

Szerbia klímája kontinentális, illetve mérsékelt kontinentális. Flórája és faunája igen gazdag a változatos éghajlatnak köszönhetően. A vadállatok között fellelhető a vaddisznó, a farkas, a róka és (a Kárpátok lábainál) egy-két eltévedt medve is. A középső és a déli régiókban, a hegyekben lombhullató és tűlevelű fák egyaránt megtalálhatók. A fauna a Balkán-félsziget többi országára jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!