Magyar tenger

2021.08.22. 07:00

Vonattal a Balatonhoz – Az utasok igényeihez igazodik a vasúttársaság

A balatoni utasok száma meghaladta a járvány előtti utolsó év eredményét, több mint 1,16 millióan utaztak a magyar tengerhez az idei sze­zonban.

Vas Népe

Fotó: Máv

A nyári menetrend bevezetése óta a vasúttársaság teljes hálózatán közel 10,2 millió jegyet értékesített a MÁV-start. Az Utasellátó pedig folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, a fejlesztések a belföldi, illetve a nemzetközi járatokon az étkező-, háló- és fekvőhelyes kocsikat igénybe vevő utasok, valamint a vonatra várakozók kényelmét is szolgálják.

A balatoni járatokon augusztus második hétvégéjéig több mint 1,16 millióan utaztak, ebből 790 ezren a déli, 368 ezren pedig az északi partot választották. Ez több mint fél százalékkal több a koronavírus-járvány előtti utolsó évhez képest. Három új emeletes KISS motorvonat közlekedik a Balatonhoz, hétvégente pedig már közvetlen összeköttetést biztosít a vasúttársaság Szolnok és a Dunakanyar térsé­géből is.

A főszezonban az összes Balaton intercityken lehetőség van az utazás közbeni étkezésre. A legkedveltebb ­fogások közé tartozik a hamburger.

Kiemelt képünkön: Több mint 1,16 millióan utaztak a magyar tengerhez az idei szezonban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!