nagy segítség

2019.09.18. 07:00

Jótékonyságból festettek Bükön

Éppen esedékes volt a tisztasági festés a büki mentőállomáson, így a legjobbkor jött a helyi civil felajánlás. Két nap alatt kifestették az épületet, a munkaórák és munkaerő mellett az anyagot is Horváth Lajosék adták.

Bakos Ágnes

Szemben Horváth Lajos, aki kollégáival fölkereste a mentőállomást, jobbra Kenyeri Ferenc

Fotó: Szendi Péter

– Egy festőbrigád vagyunk, van egy egyesületünk, szoktunk jótékonykodni, ez egy komolyabb felajánlás – foglalta össze Horváth Lajos. Ő és a kollégái keresték meg a mentőállomást a munka ötletével.

Szemben Horváth Lajos, aki kollégáival fölkereste a mentőállomást, jobbra Kenyeri Ferenc
Fotó: Szendi Péter

– Jól jött a felajánlás. Eddig úgy volt, hogy önerőből is kifestettünk már kétszer a mentőállomást, de mintha megsejtette volna a mester, éppen most esedékes – mondta el Kenyeri Ferenc, a büki mentőállomás vezetője. Horváth Lajos és csapata alig három óra alatt elkészült a teljes garázs kifestésével, aztán onnan mentek fölfelé az épületben. Az alapanyagokat is ők hozták, sőt a mentőknek, a helyi személyzetnek nem volt dolga a pakolással sem.

– Bükön dolgozok már 33 éve, 23 éve vállalkozóként, és minden évben szoktunk jótékonykodni. Pénzt is adtunk már persze, de jobban szeretem, ha segíthetek – mondta Horváth Lajos. – Ez a megbecsülésünk, a hálánk jele is a mentőknek. Szerintem a legnagyobb érték az életmentés – fűzte hozzá a felajánláshoz a mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!