Vas Népe adventi kalendárium

2020.12.22. 11:30

Édes-sós köszönet – Munkatársaink a Covid I-es osztály dolgozóinak sütöttek

Adventi kalendáriumunk soron következő ablaka a Markusovszky-kórházban nyílt ki hétfőn: a Covid I-es osztály dogozóinak vittünk házi süteményeket.

Vas Népe

20201221 Süteményeket vittünk a Markusovszky kórház COVID intenzív osztályán dolgozóknak, Nagy Ildikó főszerkesztő-helyettes, Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő, Kőhalmi Judit főnővér-helyettes, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Adventi kalendáriumunk tervezésekor az vezérelt minket, hogy kétkezi munkánk, kapcsolataink révén szerezzünk örömet másoknak.

Mindenképpen szerettünk volna meglepni olyan embereket is, akik a koronavírus-járványban erejükön felül teljesítenek. Így csatlakoztunk a Family Center kezdeményezéséhez, és vittünk díszeket a karácsonyfájukra, díszenként 300 forinttal támogatva a mentők munkáját.

Adventi kalendáriumunk soron következő ablaka a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Covid I-es osztályán nyílt ki tegnap: az osztály dolgozóit házi süteményekkel leptük meg.

Munkatársaink a hétvégén a konyhában sürgölődtek, és a családi ünnepi asztalra szánt süteményekből mindenki egy kicsit többet készített, hogy azokból az osztály dolgozóinak is jusson. A Vas Népe konyhája rovatot jegyző kolléganőnk, Tersztyánszky Krisztina lányával, Verával mézeskalácsot és szezámmagos rudat, Horváth Erika zabpelyhes kekszet és mézeskalácsot, Nagy Ildikó zserbógolyót és mandulás süteményt készített. Cseh-Egyed Bernadett linzert sütött, amit kislánya, az ötéves Zsófi töltött meg házi meggy­lekvárral. Egy másik dobozba csokis, valamint régi családi recept alapján készült fahéjas-narancsos keksz került – a másfél éves Márton a szaggatásnál segédkezett. Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő kisfia, az ötéves Marci hókiflit sütött az anyukájával – a végére úgy belejött, hogy kitalálta: legközelebb a tűzoltóknak is készítenek.

Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

A süteményeket a Covid I-es osztály dolgozói nevében Kőhalmi Judit főnővérhelyettes vette át Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztőtől és Nagy Ildikó főszerkesztő-helyettestől, akik békés karácsonyt kívánva köszönték meg az osztály dolgozóinak áldozatos munkáját.

Kiemelt fotónkon: Kőhalmi Judit, a Markusovszky-kórház Covid I-es osztályának főnővérhelyettese vette át a süteményeket Lőrincz-Farkas Esztertől és Nagy Ildikótól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!