múzeumszakmai fejlesztési pályázat

2020.12.08. 07:00

Pályázatból klimatizálják a szentgotthárdi múzeumot

Nyertes pályázatnak köszönhetően klimatizálni fogják a jelenleg nehezen hűthető és fűthető múzeum több mint százéves épületét.

Vas Népe

20201027 Szentgotthárd Pável Ágoston Múzeum Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Kubinyi Ágoston-program múzeumszakmai fejlesztési pályázatát 17. alkalommal hirdette meg az Emmi, a keretösszeg most is 370 millió forint volt. Az önkormányzat még a nyáron nyújtott be pályázatot a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeum hűtő-fűtő klímarendszerének kialakítására.

A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a jövő év első felében el is készülhet a múzeum klimatizálása. A 3,5 millió forintos támogatást a város 354 450 forinttal kiegészíti, így az épület valamennyi szintjén megvalósulhat a fejlesztés. A több mint százéves épület közönséghasználati terei nyáron nehezen hűthetők, bizonyos részei télen pedig nehezebben fűthetők.

Korábban, az önkormányzati fenntartás előtt áprilistól októberig volt látogatható a gyűjtemény, 2013-tól azonban egész évben, hétfőtől szombatig nyitva tart. Azóta múzeumpedagógust is alkalmaznak a tárlatvezető mellett, így rendszeressé váltak a foglalkozások diákok számára, de sok esetben civil szervezetek, felnőtt csoportok is kérnek múzeumpedagógiai programot, illetve a hagyományos kiállításlátogatásokon kívül egyéb városi eseményeket is szervez az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!