Hét csoport lépett a lukácsházi színpadra

2019.11.15. 07:00

Újból találkoztak az amatőr színjátszók Lukácsházán

Harmadik alkalommal adott otthont a közösségi ház az amatőr színjátszók találkozójának.

Civil/Molnár Károly

Lőrincz Miklós A butaság széruma című darabját a helyiek mutatták be. Németh Lászlóné rendezte

Fotó: VN/Székely Anikó

Virág János polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a megyében kiemelkedő szerepe van ennek a rendezvénynek, amelyre hét csapat nevezett. A program a helyi identitás és kohézió erősítését célzó pályázati forrásból valósulhatott meg. A bemutatók szakmai értékelését Devecsery László és Varga Bodó Anita vállalta, akik sok-sok tanáccsal látták el a csoportokat.

A programot a Gyöngyösmenti Dalosegylet nyitotta meg. Ezután a szombathelyi Alternatív Képszínház lépett színpadra az Egy végtelen történet című darabbal. Nem volt olyan a közönség soraiban, akiknek a szemébe ne csalt volna könnyeket ez a megható produkció, melyet Fábián Gábor állított színpadra Sarlainé Albert Lívia segítségével értelmi fogyatékos szereplőkkel. Csodálatos embereket ismerhettünk meg.

Lőrincz Miklós A butaság széruma című darabját a helyiek mutatták be. Németh Lászlóné rendezte
Fotó: VN/Székely Anikó

Majd könnyedebbre, vidámabbra fordult a délután, hiszen egymás után léptek színpadra a csoportok, amelyek a népszínmű, a bohózat, a népmese-feldolgozás segítségével csaltak mosolyt az arcokra.

A Kék Holló Színtársulat Kőszeghegyaljáról érkezett Dinnyék című előadásukkal, őket követte a csepregi Farkas Sándor Egylet. A kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör hölgyeitől már megszoktuk a vidám, kabaréba illő jeleneteket. Most sem volt ez másképp. Pletykás asszonyok a szalonban című jelenetükben a szépítkezésre váró asszonyok élcelődtek egymással. Vass Annamária csapata vidám perceket szerzett a közönségnek.

A szünet után a büki Sok-Szín-Pad társulata lépett színpadra Nika Róbert vezetésével. A mindenki által jól ismert Petőfi János vitézéből készült János, a vitéz előadása elvarázsolta a nagyérdeműt. Az elő­adást H. Nagy Katalin rendezte, aki a bábszínházat ötvözte az élő színházzal, az árnyjátékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!