kézilabda

2018.06.13. 10:06

Vasi óriás a válogatottban

A vasi származású válogatott kézilabdázó, Sipos Adrián korábban futballozott és a kalapácsvetést is kipróbálta.

Pum András

Öt góllal nyert a magyar válogatott Szlovéniában. Sipos Adrián (középen) is a koperi siker részese volt Fotó: keziszovetseg.hu

A 28 esztendős, 198 centiméter magas, 109 kg súlyú, szombathelyi születésű Sipos Adrián anno 14 évesen a Szombathelyi Tanárképző SE-ben kezdett el kézilabdázni. Múlt szombaton pedig egy góllal vette ki részét a Szlovénia elleni, Koperban aratott 29–24-es magyar válogatott győzelméből. A világbajnoki selejtező visszavágóját ma 19 órakor (M4 Sport) rendezik Veszprémben. Amennyiben Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese megtartja vagy növeli előnyét, kvalifikálja magát a 2019-es dán-német világbajnokságra.

Öt góllal nyert a magyar válogatott Szlovéniában. Sipos Adrián (középen) is a koperi siker részese volt Fotó: keziszovetseg.hu

– Gyermekkoromban több sportágat is kipróbáltam, a Haladásban és Sárváron is futballoztam – előbbiben idősebb Koman Vladimir volt az edzőm – mondta a Tatabányával bronzérmet szerző Sipos Adrián. – Sárváron pedig Stieber Zoltán is csapattársam volt, az edzőm pedig édesapja, Stieber József. Aztán akadt egy rövid, egy hónapos kitérőm a kalapácsvetésben, a Dobó SE-ben. Végül mindkettőt abbahagytam, majd 14 évesen édesanyám nógatására újra sportolni kezdtem. A Szombathelyi TK ifjúsági gárdájában kézilabdáztam, de hamar felkerültem az NB II-es felnőttcsapathoz. Nagyon jó társaság jött össze, sokat segítettek, sokat fejlődtem, jól ment a játék. Aztán 18 éves koromban elkerültem a Veszprém ifjúsági együtteséhez, majd Romániába, a Stiinta Bako csapatába igazoltam. Jól éreztem magam, a játékra sem lehetett panasz, három és fél év alatt két ezüstérmet nyertünk, majd Székelyudvarhelyre szerződtem. A bajnokságban ugyan nem végeztünk dobogón, viszont megnyertük a Challenge Kupát. Két évvel ezelőtt leigazolt a Tatabánya, eddig Szöllősi Szabolcs mögött harmadik számú beállósként számítottak rám, de mivel Szabolcs távozik, a jövőben két fiatalabb riválisom marad a poszton. Ami a válogatottat illeti, többször meghívtak már összetartásra, aztán áprilisban az Ausztria elleni felkészülési mérkőzésen debütáltam – majd Brazília ellen is pályára léphettem. Klubomban beállósként elsősorban védekezésben számítanak rám, ezért kicsit meglepett, hogy a válogatottban támadásban is rendre szerepet kapok: Bánhidi Bence mögött második számú beállósként számol velem a kapitány. Természetesen nem felejtettem el, honnan indultam, korábbi szombathelyi csapattársaimmal olykor összefutok: nagyon örülök, hogy büszkék rám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!