Vasalja

2010.07.07. 09:33

Falunapi kavalkád Vasalján

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték Vasalján a falunapi rendezvénysorozatot. A színes programok között minden korosztály megtalálta a szórakozási lehetőséget. A nagyszámú érdeklődő jó hangulatot teremtett a kultúrház udvarán megtartott eseményen.

Takó Gábor

A falunap pénteken este bagolytúrával kezdődött. Az esőben megrendezett túra folyamán 13, négy főből álló csoport a falut körbejárva több helyszínen játékos feladatokat oldott meg. Minden helyszínen pontokat kaptak a csapatok, melyeket a végén összeadtak a szervezők. Az értékes díjakért lezajlott bagolytúra nagy sikert aratott.

A programsorozat szombaton ünnepi eseménnyel folytatódott. A község új tűzoltó autóját mutatták be a vendégeknek. A délután folyamán az érdeklődők kézműves kiállításon, lovasbemutatón, sakk és más sportversenyen vehettek részt. A gyerekek a Katafai Lovassport Egyesület segítségével lovagolhattak, valamint az ugráló várat, a csúszdát és a trambulint is lelkesen használhatták.

A bátrabbak és a jó gyomorral rendelkezők a Pinka Airport jóvoltából sárkányrepülővel tehettek egy kört Vasalja és a környező falvak felett. Azon férfiemberek, akik nem engedték asszonyaikat röpködni, cipelhették őket a barátnő-feleségcipelő versenyen. 17 órától kezdődött a kulturális műsor, amelyen fellépett a körmendi Kastély Színház Társulat is: egy pajzán vásári komédiával szórakoztatták a nagyérdeműt. A helyi diákok tánca után a szombathelyi Muzsika Hangja Ének-zenei Egyesület magyar nótákat, operett slágereket és örökzöld dallamokat adott elő. A falunap sztárvendége Komonyi Zsuzsi volt, aki 30 perces műsorával varázsolta el a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!