Vasalja

2017.03.03. 17:24

A Tündérkertért megmozdultunk

Vasalja - Őshonos gyümölcsfákkal beültetett Tündérkertet álmodtak és hoztak létre a templomkert szomszédságában a vasaljaiak.

Vas Népe

A falu apraja-nagyja részt vett az akkori munkálatokban. A Tündérkertben családok ültethették az őshonos gyümölcsfákat és ezeket gondozva szüretelhetik majd a gyümölcsét. Fát ültettek a tizennégy év alatti gyermekeknek, a helyben született papok és egy apáca emlékére is. A program részeként alma-, körte-, szilva- és cseresznyefákat, valamint 1200 tő fagyalt telepítettek.

A Tündérkert a helyi civil szervezetek, az önkormányzat és a lakosság összefogásával, részben pályázati forrásból valósult meg.Átadáskor Benedek Elek író kékalmájával bővült a Tündérkert, amelyet Kovács Gyula gyümölcsész, a Tündérkert mozgalom atyja ajándékozott a falunak. Az összefogás azóta is működik, ezt bizonyítja a több alkalommal végzett közös munka és a tavaszra tervezett fametszés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!