Vasegerszeg

2016.01.21. 10:39

A 90 éves Annus nénit ünneplik Vasegerszegen

Vasegerszeg - A község képviselői otthonában köszöntötték a 90 éves Horváth Istvánnét, Annus nénit.

Némethy Mária

Annus néni 1926. január 20-án született Ivánegerszegen, a mai Vasegerszegen. Szívesen mesél életéről, amiből kiderül: háztartásbeli volt, de ez egyáltalán nem jelentett munka nélküli életet.

- Állataink voltak, szerettünk a mezőn dolgozni, a jó levegőn. Akkoriban még nem volt vegyszer, sok volt a gyom. Nem volt éppen könnyű munka a kapálás, de az ember látta azonnal az eredményét.

Horváth Istvánnét virágcsokorral köszöntötte polgármesterként veje, Németh József Fotó: Vasegerszegi polgármesteri hivatal

Férjét 35 évvel ezelőtt veszítette el, mindössze 59 évesen. Az utána következő egy év volt a legnehezebb Annus néni életében. Meg az, amikor 1956-ban még csecsemőként hirtelen elveszítette elsőszülött gyermekét. A kisfiú mindössze hat hétig élt, az orvosok sem tudták megmondani, mi okozta halálát.

- Egy évre rá született a lányom, ma az ő családjával élek. Van két fiúunokám  - mesélte életéről Annus néni, aki ma faluja legidősebb embere.

Annus néni vője a település polgármestere, így a képviselő-testület nevében ő, Németh József köszöntötte kedves anyósát. A család, a barátok a hétvégén gyűlnek össze Annus néni ünneplésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!