Vasi bulvár

2015.05.04. 12:33

Bennfentes - A tánc világnapján

Szombathely - Majdnem ezer táncos töltötte be Szombathely Fő terét péntek délután, a tánc világnapja alkalmából.

Kovács Ágnes

MUNKÁBAN - Amíg a közönség szórakozik, a szervezők folyamatosan dolgoznak. A tánc világnapján Parais Istvánt, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóját és Prieger Szabolcsot, az Agora programigazgató-helyettesét kapta lencsevégre a Bennfentes fotósa. Persze a vtáncos előadások mellett a színházi premiert és a Rúzsa Magdi-koncertet sem hagyhattuk ki.

ÖRÖK - Balogh János színész elmélyülten nézegette a kiállítás képeit, hiszen rajong Mészáros Zsolt fotográfus felvételeiért. Megjegyeztük a művésznek, hogy bizony jól áll neki ez a vagány, hosszú hajviselet. Nézzék csak!

NYUGALOM - A király mulat premierje előtt örökítettük meg Valló Pétert, az előadás rendezőjét. Csendesen beszélgetett feleségével, Pasqualetti Ilonával a színház hűvös teraszán. Azt gondolnánk, a bemutató előtt tapintható a feszültség, de a rendező nyugodtan várta, hogy kezdődjön az előadás.

MME BÉRARDE - Bejutottunk Bálint Éva színésznő öltözőjébe, ahol még az előadás előtti percekben is jó hangulatban zajlott a készülődés. Évát kolléganője, Csonka Szilvia lepte meg egy aprócska ajándékkal. A beszélgetésbe bekapcsolódott Biczó Antal, Szilvia párja is. A színésznő fehér blúzához piros nadrágtartót viselt, karcsú és csinos volt még civilben. Nem tartottuk fel Évát sokáig, hiszen A király mulat előadás nevelőnőjeként nem sokkal később jelenése volt, tudtuk jól.

KÁVÉSZÜNET - A király mulat bemutatóját megnézték a színház művészei közül sokan. Így futottunk össze az aulában Kelemen Zoltánnal is, aki feleségével érkezett a premierre. Amíg mi Eszterrel váltottunk szót, Zoli rendelt egy kávét, és Alföldi Róbert mellett fogyasztotta el azt.

SIKER - A Fő téren rengeteg előadást nézhetett meg a közönség. Az egyik legszebb koreográfiát az Attitude Balettiskola növendékei adták elő. A bemutatót követő percekben arra kértük a táncosokat, mutassanak nekünk egy szép pózt, az olvasók örömére. Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna teljesítették kérésünket. Míg elkészült a fotó, Réka mamájától azt is megtudtam, hogy a Pro Art Tánciskola tagjaként mindketten junior válogatott kerettagok.

UGRÓKÖTÉL - A tánc világnapján, a szélviharban futottunk össze Bernáth Veronika kozmetikus-sminkessel, aki kislányával, Kőhalmi Hannával ejtőzött a szökőkútnál. Hanna büszkén mutatta spéci ugrókötelét, amelyet direkt neki készítettek nemrég. Több sportban kipróbálta magát, de úgy döntött, Bánhegyi Adrienn és Kata nyomába lépne inkább.

NYILVÁNOSSÁG - Kubik Elvira PR-szakember a teátrum sajtós csapatát erősíti. Nagyon várta már a bemutatót. Budapestről érkezett, és végre alkalma nyílt egy kis kötetlen beszélgetésre.

EGYÜTT - A tánc világnapja kifejezetten családi program. Kihagyhatatlan rendezvény gyermekesek részére. Véleményemet osztotta Arthofer Dosztán Mónika és Arthofer Roland is. Nagylányuk, Nóra minden produkciót szívesen megnéz, ha kell, együtt táncol a fellépőkkel. A kicsi Barnabás viszont még a babakocsiból figyeli az eseményt. A család közös kedvence a néptánc.

HERCEGNŐ - Nagy öröm volt számunkra, hogy lefotózhattuk Horváth Zoltán rendezvényszervezőt feleségével, Büki Boglárkával és kislányukkal, Hannával. Az Agora Savaria Filmszínház munkatársa elmondta: a kis hercegnő már nyolc hónapos, és rajong a szép rózsaszín holmikért. A zene ritmusára pedig egyértelmű lábrázásba kezd. Ahogy látják, a fényképezés sem volt ellenére.

SPORTOSAN - Nemény András, az MSZP Vas Megyei Szervezetének elnöke családjával vett részt a tánc világnapján. Azt mondja, náluk fontos, hogy mozogjanak a gyerekek. A kosárlabda iránti elkötelezettségük vitathatatlan. A politikus képünkön kislányával, Fruzsinával látható.

VISELET - Fantasztikus fellépőruhák, átgondolt koreográfiák és tehetséges táncosok. Így lehetne összefoglalni a nézők véleményét a tánc világnapja rendezvényről. A színpadok előtt sokan megállítottak minket, és elmondták, milyen jól sikerült az idei program. A szeles időjárás ellenére rengetegen voltak kíváncsiak az együttesekre. Képünkön a Tücsök csoportból Pozsgai Laura, Vincze Dalma, Doktorics Réka.

FAGYI - Az előadásban megfáradt testvérpárnak jár a fagyi! Ebben a szülők is egyetértettek velem. Büszkén mesélték, hogy gyermekeik, Bozzay Blanka és Márton nagyon jól szerepeltek a színpadon. A dr. Pesovár AMI kis táncosai indultak, hogy megnézzék a többi fellépőt.

TÁRLAT - Mészáros Zsolt fotográfus kiállításának megnyitóján jártunk. Fotós kollégám elcsípett egy kedves pillanatot: a fényképész éppen édesanyjával, Mészáros Ferencnével beszélget. A tárlatot Szabó Tibor színművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. A teátrum művészei közül sokan jöttek el, szívesen nézték meg egy előadás múlékony pillanatát megörökítve az utókornak. A Fényévad távolság című tárlat május 17-éig tekinthető meg a színház aulájában.

SZÉP - Zsolt kiállítására eljöttek a fotográfus rokonai. Így esett, hogy beszélgetésbe keveredtünk Varga Zoltánnal, és Semei Katalinnal, akik büszkék a tárlatra. Kisfiaik mind lelkesen emlegették Zsoltot, nagy rajongói természetesen. Varga Zolta, Samu és Áhim egyébként is szeretik a nyüzsgést, a rendezvényeket.

RAJONGÁS - A szombat este szenzációja egyértelműen Rúzsa Magdi fellépése volt. Az énekesnő koncertje előtt egy órával megtelt a Fő tér rajongókkal. Sokan elmondták, csak azért nem utaztak el a hosszú hétvégén, hogy láthassák élőben kedvencüket. A koncert után sokan kértek autogramot az énekesnőtől és a szerencsésebbeknek közös fotót is sikerült készíteniük. Pinczés Ferenc és Babics Mónika széles mosollyal pózolt fotós kollégánk előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!