Vasi bulvár

2015.08.10. 13:51

Bennfentes – 30Y a Kult-Tour buszon és a Kőszegi Ostromnapok

Stábunk harcolt a kőszegi várvédőkkel, és meghallgattuk, miként szól a kék csuklóson a 30Y.

Kovács Ágnes

Fesztiválra menettérti

PINKA – Buszra szálltunk a legnagyobb hőségben, hogy meghallgassuk, miként szól a kék csuklóson a 30Y. Kit érdekel a kánikula, ha Beck Zoliékkal hasítunk át a forró városon! A pinkarockerek Kult-Tour busszal tették meg az utat egészen Bildeinig. Dávid Annamária és Nagy Bálint a Művészetek Völgyéből jöttek, és már indultak is Ausztriába, a Picture On Fesztiválra.

Úrinő mobillal

GYORS – Így könnyű várvédőket toborozni! Krizsovenszky Lajosné, kommunikációs munkatárs állandóan egyeztetett, szervezett és felügyelte a fellépőket. Ágit telefonálás közben értük utol. Az ostromnak pontosan kell kezdődnie, mondta valakinek, és megigazította reneszánsz ruháját.

Pompásan buszoznak

BANDA – Nem mentem más vonattal, inkább leültem a zenekar mellé. Ezt persze ezen a napon bárki megtehette. Volt is sok zrikálás, közös fotó, dedikálás és baráti félmondatok. A hőségre nem volt panasz, inkább csak a menetidőt kevesellték a lelkes utasok. Nyilván kárpótolta őket a koncert, és ez a közvetlen óra, amit Beck Zoltán, Beck László, Varga Ádám és Sárközy Zoltán mellett tölthettek. Mert néha az ember csak ül és vár kicsit.

Lábremegést kapni a kedvencektől

RAJONGÁS - Tökéletesen megértem Soós Júliát, aki egy fehér drapériára írta fel kedvenc zenekara nevét. Így rajong egy Pinkarockerin, főleg, ha a fesztivál előtt együtt utazhat a 30 Y zenekarral. Julcsi nagyon szereti a bandát, de kérte, feltétlenül írjam le, hogy az Ocho Macho is ott van a szíve közepén. Jó ötletnek tartja a buszjáratot. Barátaival úgy döntöttek, idén végre kipróbálják. Kényelmes és abszolút megismételhetetlen élményt nyújt egy út a kedvencekkel.

A kormányzás nagy felelősség

SOFŐR - A város kultikus járművét Kurucz László kormányozta. A gépkocsivezető büszkén mesélte stábunknak, hogy számos fesztiválon járt már a busszal. Klassz volt az AlteRába és a Volt is, ezúttal izgalmas, hogy az utasokkal a határt is átlépik. Jegyet nem kellett váltani senkinek, hiszen a belépőjegyek felmutatásával bárki felülhetett a csuklósra.

Teljes menetfelszerelésben voltak

TÖRÖK - A kép elkészülte előtt néhány perccel mondtam kollégámnak, hogy jó volna fotózni gyorsan egy törököt. A hátunk mögött nevetett össze két zsoldos, mondván egyikük becsületes neve pontosan ez. Török Kálmán és Fehér László felszerelése bizony súlyos, épp elég lehetett a melegben hordani a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Hunyadi Mátyás Fekete Serege Hagyományőrző Csapatának viseletét.

Szép új dolmányban

ENERGIKUS - Aki ismeri Básthy Bélát, Kőszeg alpolgármesterét, tudja jól: feszes tempót diktál, óriási energiával szervezi az Ostromnapok rendezvényt a kezdetektől.

Sós kútba és kerék alá

TÖRÖKMÉZ –Tanulmányok igazolják, hogy a magyarok zöme az Egri csillagokból vett olvasmányélmények alapján gondolja el a törökök magyarországi hódításának történetét. Koltai Zsófia zenetanár sokkal tájékozottabb. Szép gyerekdalokat tanít kislányainak, Nórinak és Adélnak, így a kicsik jól ismerik, a Katalinka, szállj el! kezdetű dalt és számos mondókát a témában. Édesapjukat, Koltai Tibort a csata, a kis hercegnőket inkább a sok szép jelmez érdekelte.

Kapcsolódó cikk:

Bennfentes extra - Nyári Alkotótábor, Kult-Tour busz és a Kőszegi Ostromnapok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!