Vasi bulvár

2015.08.10. 14:31

Bennfentes extra - Nyári Alkotótábor, Kult-Tour busz és a Kőszegi Ostromnapok

Stábunk harcolt a kőszegi várvédőkkel, meghallgattuk, miként szól a kék csuklóson a 30Y és egy szép alkotótáborban is leselkedtünk.

Kovács Ágnes

Újabbak a fedélzeten

EGYÜTT - A Bennfentes stábja elkísérte a Picture On Fesztivál résztvevőit azon a buszjáraton, amelyet a bulira igyekvők számára indítottak. A Kult-Tour busz utasai között volt Hetényi Norbert és Erős Anikó is. Azt mondták kényelmesen hazajönnek majd az éjszakai járattal. Ostromnapokon és egy szép alkotótáborban is leselkedtünk ezen a forró hétvégén.

Nagymama bevetésen

KALAND - Maminál lenni mindig kaland! Így gondolta Simon Péter is, Somogyi Györgyné, az Irottkő Naturparkért Egyesület titkárának kis unokája is, aki a fővárosból jött Kőszegre. A kis Péter nemsokára ovis lesz, és ezt a pár napot biztosan elmeséli új barátainak.

Taktikai egyeztetés

EGYETÉRTÉS - Huber László polgármester és Kiss Zoltán képviselő is jelmezt húzott a rendezvény tiszteletére. Mindketten szívesen vesznek részt a historikus ünnepen. A polgármester ruhája a régi városbírók viseletét idézte meg. Képviselő úr szerint, nem teljesen autentikus a ruházatuk, mert csizmát nem húztak ebben a hőségben.

Tetőtéri aranymetszés

SZÉPSÉG - Az ostrom zajától távolabb, a Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézet tetőterében nagy lelkesedéssel dolgozott egy kis csapat. A tehetséges képzőművészek éppen friss alkotásaikat mutatták meg az érdeklődőknek. Homolya Gábor Aranymetszés-sorozatát messziről kiszúrtam, nemcsak a költő arcképe miatt, de mert kollázsairól azonnal felismerhető egy-egy ismert költemény is.

A mázlisták ingyenjegyet kaptak

MEGLEPETÉS - Fantasztikus meglepetésben volt része két fiatalnak. Szó szerint meglepték őket egy-egy belépőjeggyel a Picture On Fesztiválra. Csomag és sátor nélkül indultak útnak. Ágotha Márton és Németh Máté azzal sem törődött, hol lesz a szállásuk. Úgy gondolták nem is alszanak majd. Szerintük épp itt volt az ideje annak, hogy kipróbálják Bildein híres dzsemboriját. Egyébként mindketten nagy fesztiválozók, ezen a nyáron is belevetették magukat a szórakozásba.

Az iparos várvédők elszánt vitézek

ELSZÁNT - Az ostrom előtti percekben örökítettük meg az elszánt várvédőket, akik közül néhányan már festett sebekkel érkeztek a helyszínre. Az iparosok csapatát erősítette: Szárnyas János ipartestületi elnök, Virág János, Lukácsháza polgármestere, Kollarits Kornél Pusztacsó polgármestere, és Antal Csaba vállalkozó is.

Dedikált pólóban

FONTOS - Dr. Császár Zoltán nagyon szereti a magyar zenét. Rajong a 30 Y-ért, de szívesen hallgat Ocho Machot és szép dalokat a Csík zenekartól. A buszindulás előtt megkérte a zenészeket dedikáljanak neki egy pólót. Átöltözött és a fesztivál idejére megvált a csíkos felsőtől. Pedig ez a modell újra hódít, nemcsak Hrabal viselt ilyet, de húsz éve mindenki a Balatonon.

A napokban készült el ez a kép

MUNKÁBAN - Tudor Francu mutatja alkotását olvasóinknak. A román képzőművész is részt vett az első Nyári Alkotótábor rendezvényein. A Gyöngy Kálmán meghívására érkezett alkotóra nagy hatással volt Kőszeg. Azt mondta, ez a város annyira gyönyörű, hogy érdemes volna egy sorozatot szentelni a város épületeinek.

Kapcsolódó cikk:

Bennfentes – 30Y a Kult-Tour buszon és a Kőszegi Ostromnapok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!