Vasi bulvár

2015.09.14. 12:18

Bennfentes - A Magyar Dal Napja

A Bennfentes stábja pörgős hétvégét tudhat maga mögött. Három napon át szólt a zene a megye különböző pontjain. Swinget és rockot, klasszikust és népzenét egyaránt hallgathatott a nagyérdemű.

Kovács Ágnes

Mindenki fújta a dalt

NYOLCAK - A három nap kiemelt koncertjén az LGT-legendák is felléptek. A büki koncerten mulatott Tompa Krisztián és Csík Andor is. Krisztián az Ocho Macho alapító tagja, Andor, a banda trombitása.

A műfaj szerelmese

NAGYZENEKAR - Az Isis Big Band vezetője, Pintér Róbert nagy energiával szervezte meg a Big Band Fesztivált. Az ő sikerük, a swing és a dzsessz sikere is egyúttal.

Együtt a legendákkal

NAGYOK - Ez a kép nehezen készült el, de megcsináltuk. Solti János volt kezdetben az egyetlen biztos pont. Aztán szép lassan minden zenész megkerült. Karácsony János kedvünkért a gitárját is hozta a fellépők sátrából, Heincz Gábor Biga, két kedvence közé állt, az Abrakazabra frontembere, Varga Antal is beszaladt. Nem kérdés, hogy Somló Tamásra kellett várni, aki Varsóban elveszik, Bükre sem könnyen ér oda.

A viharos húszas években

JUBILEUM - A Moson Big Band koncertje után volt időnk beszélgetni a fellépőkkel. Csütörtöki Tamás, a csapat énekes-szólistája a megalakulásról és a repertoárról is mesélt. A legfontosabb azonban mégis az, hogy már egy évtizede zenélnek együtt a közönség nagy örömére. Tamás lendületesen konferált a számok között. Nemcsak Tom Jones magánéletéről, de a dalok történetéről is sokat megtudhatott a közönség. A fényes pozánt Hernádi Sándor, zenekarvezető fújta.

Hamisítatlan fesztiválhangulat

HANGULAT - A büki koncertek közönsége már kora délután is lelkesen tapsolt a fellépőknek, este azonban tetőfokára hágott a hangulat. A tömegben járkálva mosolygott ránk Novák Viktória, akit jól ismerhetnek az olvasók, hiszen számos táncnemben kipróbálta már magát. A többi között a fúziós hastánc és a zumba nagykövete. A Magyar Dal Napján azonban hangosan énekelt barátnőjével, Csizmadia Annával, a Schmidt Múzeum munkatársával, aki kifejezetten szereti a nagykoncerteket. Mindketten ismerték az összes dal szövegét.

Háromnapos magyar zene ünnep

PUF - A Pál Utcai Fiúk koncertjének közönségét jókedvében találtuk. Fiatalok és idősebbek tomboltak a zenére. Nem mondanám, hogy örültek nekünk. Ki akar egy fényképezőgép előtt pózolni, amikor a kedvenc bandája húzza a színpadon? Szerencsénkre mégis voltak, akik szívesen meséltek arról, hogy gyakran az ország legtávolabbi pontjára is követik a csapatot. Hekele Fanni Roxána és Csere-Paizs Henrietta nemcsak ezt a koncertet dicsérte, de a háromnapos rendezvénnyel is elégedett volt. Máskor is jönnének.

Aki dudás akar lenni

KOLLÉGÁK - A Big Band Fesztivál valódi találkozási ponttá nőtte ki magát. Ilyenkor egymás társaságát keresik a zenészek is. Németh Imre, a Savaria Szimfonikus Zenekar trombitaművésze kisfiával, Ádámmal épp Balogh Tibornak, a Moson Big Band művészeti vezetőjének gratulál. Lehet, hogy Ádi is trombitás lesz.

Mozdonnyal a szíve fölött érkezett

KÖZKINCS - A Magyar Dal Napjának szombati megnyitóján Presser Gábor köszöntötte az ünneplő közönséget. A zeneszerzőt több televíziós csatorna és újságíró is várta. Az LGT frontembere szerint jó ez a nagy érdeklődés, de a rendezvényt mégis a közönség szeretete élteti inkább. Szerinte a magyar dalkincs olyan érték, amelyre kötelességünk vigyázni. A művész nemsokára újra eljön, novemberben Szombathelyen végre a zongora mögé ül. Képünkön a rendezvény ötletgazdáját Vörös Imre, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója és dr. Németh Sándor, Bük polgármestere fogadja.

 

Kapcsolódó cikk:

Bennfentes extra - A Magyar Dal Napja, Big Band Fesztivál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!