Vasi bulvár

2015.09.28. 13:32

Bennfentes extra - Az ikervári ikertalálkozón és a Kőszegi Szüret rendezvényen is jártunk

Az ikervári ikertalálkozón és a Kőszegi Szüret rendezvényen is jártunk. Mindkét eseményre rengetegen voltak kíváncsiak. A főzőversennyel egybekötött családi napon összesen tizenhárom ikerpár lépett színpadra.

Kovács Ágnes

 


RAJONGÓK Az Ocho Macho zenekar nagy rajongói szombat délután vicces minyonos lufikkal sétálgattak a viharos szélben. Szerencsére Kevin és Stuart jól meg volt kötözve, így nem szálltak az ég felé. Gyarmati Blanka és Fekete Adél mindig részt vesz a szabadtéri rendezvényeken. Állítható, hogy szinte kötelességből, hiszen egyikük kőszegi, másikuk pedig Gyöngyösfalun lakik, így nem kell sokat utazniuk egy jó koncertért. A banda Teccik számát mindketten kívülről fújják.


CSODA Savanyó Eszter és Nóri nyolcéves nagylányok. Egyforma kardigánban érkeztek és hajviseletük is hasonló. Édesanyjuk elmesélte fogantatásuk történetét és nagy szeretettel beszélt a gyermekekről. Személyiségük különböző, apróságokon is hajba kapnak, de nagyon szeretik egymást.


EGYFORMÁK Talán csak hajviseletük különbözteti meg egymástól a két fiút. Ettől függetlenül olyanok, akár két tojás. Nem csoda, hiszen egypetéjű ikrek. Horváth Dávid és Horváth Benedek annyira össze vannak nőve, hogy amikor egyikük kórházban volt, el kellett vinni hozzá a testvérét, mert egyedül nem találta a helyét a világban. Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne veszekednének. Söptéről érkeztek, és még az is lehet, hogy egy suliban tanulnak tovább.

LUFIK A Kőszegi Szüret rendezvénysorozat négy napon át várta a szórakozni vágyó közönséget. Aki eljöttek, vásárfia nélkül nem térhettek haza. Albert Zsuzsanna, Ráczné Szécsényi Virág és Halper Hanna is jól tudta ezt. Nemcsak szőlőt és süteményt vettek, de a kislánynak Elsa hercegnőt ábrázoló lufit is, ami meg Hamupipőkére hasonlított.


HELYIEK Sisak Rebeka és Bogdán Gábor hosszan időzött a rendezvényeken. Gábor kőszegi, így jegyesének könnyű dolga volt. A felvonulás mindkettejüknek nagyon tetszett.

SZERETET Csontos Ármin Máté és Csontos Boglárka Sára kilenc évesek és egy osztályba járnak. Szüleik mesélték, hogy hiába töltik együtt a nap nagy részét, mégis jellemzően külön életet élnek. Mások a barátaik, és az érdeklődési körük sem teljesen egyforma. Szombathelyen élnek, csupán öt perc különbséggel jöttek világra. Van, amikor veszekednek, de alapvetően jó testvérek. Senki nem bánthatja a Bogit anélkül, hogy testvére védő szeretetét ne érezné magán.


IKERTALÁLKOZÓ V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár képünkön épp a település polgármesterével beszélgetett a rendezvénysátorban. Fehér Ferenc elmondta, nagyon örül, hogy ilyen sokan eljöttek az ikervári családi napra. Külön jó érzés számára, hogy az ikerpárok között helyi családokat is köszönthetett.


TESÓK Az ikervári ikertalálkozón és a Kőszegi Szüret rendezvényen is jártunk. Mindkét eseményre rengetegen voltak kíváncsiak. A főzőversennyel egybekötött családi napon összesen tizenhárom ikerpár lépett színpadra. Molnár Krisztián Martin és Molnár Csaba Kevin egy hét múlva töltik be a tizennegyedik életévüket. A nagyobbik fiú fiatalabb néhány perccel.

Fotó: Vincze Kornél, Ohr Tibor

Szöveg: Kovács Ágnes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!