Vasi bulvár

2016.04.13. 18:14

A net új sztárja: RandomLevi

Szombathely - Mindössze tizenhárom éves, mégis több ezren nézik meg a videóit Kovács Leventének, aki RandomLevi néven vált ismertté az interneten.

Cseszkó Tamás

A Derkovits lakótelepen reggel hét órakor még álmosan sétálnak a környékbeliek. Mi a Bem József utcába igyekszünk, itt lakik Kovács Levente, azaz RandomLevi. A tizenhárom éves fiúra egy ismerősünk hívta fel a figyelmünket néhány hónappal ezelőtt, ekkortájt kezdtek el házilag készített videói vírusként terjedni az interneten. A Váci Mihály Utcai Általános Iskola hetedik osztályos tanulója (magántanulója, de erről majd később) rögtön a nézők szívébe lopta magát. RandomLevi ugyanis viccesen, ugyanakkor leplezetlenül őszintén mondja el véleményét a világ történéseiről és a körülöttünk zajló eseményekről. A lakótelepi ház negyedik emeletén aztán bevezet minket a kulisszák mögé.

– A falamra már RandomLevi felirat is készült, fél napon keresztül ragasztottuk fel a matricát, ez a mikrofonom, erre a székre állítom a fényképezőgépet, így készülnek a videóim – sorolja a műsorok gyártásának alapjait. A legtöbb szombathelyi akkor ismerte meg a fiút, amikor ötperces videót töltött fel, amelyben betegségéről mesél a nézőknek.

Levinek ugyanis alacsony a trombocitaszáma, a szervezete nem megfelelően bontja le a vérsejteket, emiatt tartós betegnek nyilvánították, ezért is lett magántanuló. – A foci volt az életem, ám a betegség velejárója, hogy semmilyen sporttevékenységet nem végezhetek, ezért is jött a videózás, ami hatalmas pluszt jelent nekem – árulja el a fiú, akit már most több ezren követnek az interneten. Arról már édesanyja beszél nekünk, hogy rengeteg izgalommal jár a betegség, rendszeresen kell kórházba járniuk vérvételre, és ha a vörösvérsejtek száma egy bizonyos értékhatár alatt van, akkor haza sem mehet Levi, automatikusan be kell feküdnie az osztályra. Szerdán mi is elkísértük őket a Markusovszky kórházba, ahol láthatóan már mindenki ismeri a családot. – Általában ügyesen veszik le a vért, a főorvossal is jól kijövök – mondja Levi a vizsgálat közben, majd bemegy a rendelőbe. Közel félórás várakozás, amire kiderül, hogy bár rosszabbak most az adatok, mint korábban, mégsem kritikus a helyzet, így folytatódhat a nap. A kórházból a Csónakázótóhoz megyünk, a fiú nagy szenvedélye ugyanis a horgászat. – Ez legalább fizikailag nem megerőltető, bár egyszer kapásom volt, és belerúgtam a pecabot tartójába, akkor figyelmeztettek, hogy még ilyet sem szabad csinálnom – meséli nevetve. A halak láthatóan odavannak a csontkukacokért, Levi 9:6-ra győzi le a Vas Népe tudósítóját a hirtelen jött horgászversenyben.

Útunk innen az iskolába vezet, a könyvtárban lesz a magán-óra: ezúttal fizika. Az osztálytársak örömmel fogadják a fiút, barátai azt mondják, folyamatosan nézik a videós adásokat. Kovács Leventének most nagy álma teljesül. Az egyik internetes portállal karöltve saját webtévés adása készül, ahol gyermeki őszinteséggel faggatja a felnőtteket különböző témakörökben, hiszen Levinek semmi sem tabu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!