Vasi bulvár

2016.01.18. 17:47

Bennfentes - Még van néhány titkunk három vasi bálról!

Megyei körkép - Háttér-információkat kerestünk: jártunk a Szent Márton Jótékonysági Bálon, a Vas Megyei Mérnökbálon, valamint a sárvári Néptánckör bálján is. Utóbbinál a házi vacsorasütés pillanatát is elkaptuk, de kiderült az is, Szombathelyen kinek fájt nagyon a válla.

Simán Klára

Már megették a Márton-kiflit

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a Szent Márton Jótékonysági Bál köszöntőjében osztozott a Márton-kiflin dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel. Az esti köszöntő részeként a színpadon zajlott le az a cselekedet, amely Hende Csaba szerint azt is jelképezi,hogy - amint korábban, úgy most és a jövőben is - osztoznak a közös munkán, mint ahogy a Szent Márton-kiflin is.

Itt is dolgozni kell

A baráti beszélgetések mellett nyilván szóba kerül a munka itt is, de a főszerep most a szórakozásé - mondta Farkas Csaba, az Őrvidék Ház igazgatója. Feleségével, Farkas Gabriellával  minden héten eljutnak egy bálra, de ezt nem érzik fárasztónak, szívesen mennek. Táncolni is szeretnek.

Jó a borozgatós beszélgetés

Több  mint harminc esztendeje tartják meg minden évben a sárvári Néptánckör Bálját. Kondora István polgármester, a néptánckör egykori és Hámori Sándor az egyesület mostani vezetője egy pohár bor mellett nosztalgiázott a bálon. A beszélgetésből nem derült ki, hogy a fehér bor tisztán, vagy fröccsben fogyasztva esik jobban.

Végre nem szakmáról beszéltek

A tervezettnél korábban  eljött a mérnökbálról Ábrahám Ferenc építészmérnök, a Vas Megyei Építész Kamara elnöke, mert egy sérülés miatt komoly vállfájdalmakkal küzdött. Számára egyébként a bál csak szórakozást jelentene, ám eddig mindig előkerült valamilyen szakmával, együttműködéssel kapcsolatos kérdés is - most azonban megúszta munka nélkül az estét, amelyre felesége, Ábrahámné Németh Judit kíséretében érkezett.

Autentikus vacsora sül

Az előkészületek utolsó mozdulatait sem bízta másra Hámori Balázs etnográfus, ami a sárvári Néptáncköri Bált illeti. Az egyesület által nemrég leölt malacból készült kolbász kisütésének szertartását is maga végezte el - a bálozók legnagyobb megelégedésére. A vacsora így lett tökéletes.

Kíváncsiak voltak

Kifejezetten  szerencsés dolog, hogy ezen a bálon nem azonnal a tartalmas vacsora után következett a tánc - mondta el kérdésünkre dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Feleségével, Kondora Anikóval nem sok ismerőst találtak, de jelezték, hogy éppen a jó szakmai kapcsolatok kialakítása most a cél.

Szín és hangulat

Színt akart hozni a téli szürkeségbe, ezért választotta ezt a ruhát Bíró Bea, aki Varga Ádám földmérőmérnök kíséretében érkezett. Elmondták, hogy maximum egyszer mennek bálra évente: most szakmai elköteleződés miatt választották a mérnököket.

Most először együtt

Ez az első közös városi bálja dr. Kohut Viktornak, a VASIVÍZ ZRT. vezérigazgatójának és párjának, Ötvös Viktóriának. Viktória ruháját párja is „lemeózta" - árulták el, majd összenevette k az előkészület emlékein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!