Vasi bulvár

2016.05.23. 17:54

Bennfentes - Pincétől padlásig

Mindent meg kell örökíteni, ez a törvény. Az Őrségben állomásozó békebeli ekhós szekeret, a nyiladozó szombathelyi underground fesztivált, a koncerteket és színházi előadásokat – és persze a kiállításokat.

Ölbei Lívia

Ha nem örökítenénk meg, egyszer csak még azt hinnénk, hogy nem is történt meg egyik sem. Pedig mind megtörtént. Sőt: A padlás című musical égiföldi fényeivel a WSSz-aulában most is találkozhatunk. Érkezünk és búcsúzunk, ez is törvény. Persze nem mindegy, hogyan, nem mindegy, mikor. Legyen szép minden elutazás, minden megérkezés.

A természet elve

ARBORÉTUM Káldy Lajos festőművész a WSSz után most a Kámoni Arborétumban mutatkozik be. Kinn is, benn is a csodálatos természet várja a látogatót: fények, árnyak, színek.

Őrségi ekhós szekér

SZÍNES Szarvas József színművész (Nemzeti Színház) a hétvégén Bajánsenyén, az Ekhós Szekér címmelnegyedszer meghirdetett színjátszó találkozón zsűrizett, közben meg már a viszáki nyárra készül.Megint sok jobbnál jobb program várható. A jelszó: Pajtaszínház. Vagy: Tündérkert!

Meggie nem csak egy epizód

GARÁZSLAT Horváth Meggie évek óta Szombathely márkája, brandje (vagy amit akartok), aki nem is ismeri, vagy legalább nem hallott róla, nem is igazi szombathelyi. Elképesztő energiával, tehetséggel uralja a színpadot, fantasztikus átváltozóképességéről nem beszélve. A mellékelt felvétel lemezbemutató (klub)koncertjén készült: Garázslat az Epizód zenekarral. Íme, egy Meggie- arc a sok közül. És láss csodát: mind hiteles!

SZAVASZ van, gyönyörű!

UNDERGROUND Reméljük, hagyomány lesz a SZAVASZ-fesztiválból, amely kortárs képzőművészetikiállítással és elektronikus zenei esttel startolt el egy csodás szombathelyi pincében. FelvételünkönGellai Ildikó, a WSSz munkatársa – plusz a szintén a kortárs művészetre fölesküdött szombathelyi IrokézGaléria vezetője – a kislányával. Szép barátságok alakulhatnak itt még. Legyen így!

Díva az Isis Big Band kíséretében

DÍVA És íme: egy egészen más Horváth Meggie-megjelenés, és ez sem tekinthető mellékes epizódnak. Az énekesnőnek nagyon jól áll a „dívaság” is, ezt gyakorolta az Isis Big Band koncertjén a Bartók Teremben, ahol ezúttal a 100 éves Sinatrát ünnepelték A swing nagyjai című sorozatban, csupa- csupa megunhatatlan örökzölddel. Meggie nem hiányozhat egy ilyen eseményről. Illetve nagyon hiányozna, ha nélkülözni kellene. De most nem kellett!

Ami nincs, de van!

JELENETEK Mészáros Zsolt (Sadness) ezúttal a WSSz kiváló fotósaként mutatkozik be a színházi aulában: a felvételeket végigböngészve újra átélhetjük az évad legszebb, legütősebb pillanatait.A színházi előadás már csak ilyen: volt, nincs. Csak az emlékezetben létezik. A Sadness-fotók pedig a lehető legjobb tárhelyei az emlékezetnek: sikerrel kísértik meg a lehetetlent.

Telt házas Rejtő-komédia után

UTAZÓK Fehér László polgármester (balra) is elköszönt Benkő Ágnestől és B. Péter Páltól a Soltis Lajos Színház Rejtő-előadása után. Jobbra a színház vezetője, Nagy Gábor. Ági és Péter, vagyis a Benkő házaspár számára ez volt a búcsúelőadás: az Úrilány szobát keres lekerül a repertoárról, a két főszereplő pedig új szerepeket keres az életben: Londonig meg sem állnak.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!