Vasi bulvár

2015.06.01. 10:31

Bennfentes - A szimfonikusok évadzárója

Ezúttal a szimfonikusok évadzáró hangversenyén jártunk. A koncerten Mahler V. Szimfóniája csendült fel. A készülődés pillanatait a muzsikusokkal töltöttük.

Kovács Ágnes

Csoportosan járnak

KEDVENC Rendszeresen töltenek el egy estét városunkban azok a zalaegerszegi zenebarátok, akik szervezett formában, csoportosan váltanak bérletet a szimfonikusok koncertjeire. Szökrönyös Lászlóné és Keményné Ági nagy rajongója a klasszikus muzsikának. A Mahler-darabra felkészülten érkeztek, egy pohár dzsúsz mellett várták a kezdést.

Éhesen nem megy

MAJONÉZES Tóth Péter, brácsaművész éhesen érkezett a hangversenyre. A hangolás, átöltözés előtt egy kis salátát hozott magának pár darab zsemlével.

Frissítő készülődés

REZESEK Mahler V. Szimfóniájában meglehetősen sok dolguk akad a rézfúvós művészeknek. Érkezésünkkor a trombita szólam zenészeit örökítettük meg, akik a kedvünkért összeálltak egy csoportképre. Ujhelyi Péter, Németh Imre, Lővey Márk és Táky György azt mesélte nehéz és szép próbaidőszakon vannak túl.

Esténként komolyzenével lazít

SZENVEDÉLY A Filharmónia Bérlet fő szervezője, Kajzinger Ildikó ki nem hagyna egyetlen koncertet sem. Hivatásánál fogva rajong a komolyzenéért. Magánénekes és tanár is egyben, így bármikor, bármilyen helyzetben képes zenét hallgatni. A szimfóniára kíváncsi volt. Ismeri jól a művet, de azt mondja, minden értelmezés más egy kicsit. A nyári szezonban egyébként is lesz elég munkája, hiszen a hétvégén jönnek a Virtuózok, majd a következő hónap a Bartók Fesztivál jegyében zajlik.

BICAJ Fodor Dániel szenvedélyes biciklista. Azt mondja, a városban még csúcsforgalomban is könnyen odaér bárhová. Meg sem lepődött a kérdésemen, vajon biztonságos-e így szállítani a hegedűjét, egy imbolygó járgányon. Nevetve válaszolta, hogy ügyesen megoldja a helyzetet. Ha végre a jó idő is beköszönt, nincs az a távolság, ami elrettentené a kerekezéstől. Szombathely kisváros, elérhető közelségben van minden.

Frissítő készülődés


KÉSZÜLŐDÉS A jó idő a Savaria Szimfonikus Zenekar vezető karmesterét, Madaras Gergelyt is a Zsinagóga Udvarra csalta. Egy frissítő még jól esett a meglehetősen nehéz mű dirigálása előtt. Két zenekari művésszel beszélgetett, amikor megérkezett a helyszínre a Bennfentes stábja. Illés Klaudia, hegedűművész és Pákolitz Andrea, gordonkaművész tartotta szóval néhány percig. Ekkor készült ez a vidám fotó.

Mahlerrel zárt évad

BRAVÚROS Kovács Róbert, kürtművész szólózott a műben, mégis higgadtan várta a kezdést. Gyönyörű játékával lenyűgözte a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!