Vasi bulvár

2015.08.06. 09:32

Miért nincs barátnője a Delta zenekar frontemberének?

Több ezer ember mulat a dalaikra, a videómegosztón több százezres nézettséggel büszkélkedhetnek. Vas megyéből, Balogunyomból indultak, mára azonban ott vannak a legnagyobb hazai rendezvényeken is.

Cseszkó Tamás

Vas megye mindig is híres volt páratlan hírű zenészeiről, gondoljunk csak a toronyi Horváth Charlie-ra, a Lord vagy akár az Ocho Macho zenekar tagjaira. A klasszikusokon túl azonban az úgynevezett diszkó-mulatós műfaj egyik zászlóvivője, a Delta zenekar is Vas megyéből indult. A formáció olyan népszerű feldolgozásokkal lett sokak kedvence, mint a Két pej ló, a Süt a nap vagy épp a Szex - számtalan lakodalom, házibuli, giga- és megaparti ért véget ezekkel a slágerekkel.

Szabó Peti és Gombkötő Ildi. Fotó:Balassa Dániel

– Szeretjük csinálni, amit csinálunk, és ezt az emberek látják rajtunk – mondta el a Delta zenekar frontembere, Szabó Peti, akit néhány napja egy balogunyomi telt házas koncert után faggattunk. Az énekes hozzátette: szívből zenélnek, talán ez a siker titka. 2008-ban Gombkötő Ildi énekesnő csatlakozott az akkor szárnyait bontogató formációhoz, egyik buli jött a másik után, egyre nevesebb rendezvényekre hívták meg őket. – Nem vagyunk profik, és ezzel tisztában is vagyunk, viszont annál lelkesebben műveljük a szakmát –árulta el Peti. Arra már a zenekar tagjai sem emlékeznek, hogy miért pont a Delta nevet kapta a formáció, azt mondják, sok ötletet gyűjtöttek össze, végül ez maradt rajtuk. – Az elején még furán hangzott, de azóta megbarátkoztunk vele, később megszerettük, ma pedig már semmi pénzért nem válnánk meg tőle.

A saját dalokon túl feldolgozásokat is hallhatunk a Deltától. – Vannak ugyanis olyan felülmúlhatatlan, nagy magyar ikonikus slágerek, amelyeket sajnos mi az életben nem fogunk írni. Ezeket nagyon szeretjük mi is és a közönségünk is.

A zenekar egyébként olyan, mint egy nagy család, a sok-sok munka ellenére is jól kijönnek egymással.

– Lehet, hogy közhelyes és túl szépen hangzik, de tényleg nincsenek vérre menő harcok, az ellenségeskedés ellenségei vagyunk, a zene összetart minket. És vajon van párkapcsolatra ideje a Delta frontemberének? Ezt is megkérdeztük. – Azt is mondhatnám, hogy nekem a zene a szerelmem, a fontossági sorrendben az első helyen szerepel. A hölgyek meg nem túl türelmesek, bár nem is könnyű velem, általában nappal alszom, éjszaka élek – osztotta meg velünk élete titkait Szabó Peti. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy min ügyködik most a vasi formáció. – Egy népdalfeldolgozáson dolgozunk éppen, ami az általános iskolás énekkönyvekben is fellelhető, a szüreti szezonra pedig várhatóan klip is érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!