Vasi foci

2009.11.11. 09:47

Immár biztos: a vonat elé vetette magát a német kapus

Mélységesen megrázta a német labdarúgó világot a válogatott és a Hannover 96 kapusának, Robert Enke tragikus halála. A válogatott hálóőr a vonat elé sétált.

MTI

A Bild úgy tudja, Enke délelőtt még megjelent egy rendkívüli kapusedzésen, és semmi nem utalt arra, mire készül. A délutáni gyakorlásról viszont hiányzott, ekkor - mivel telefonon sem lehetett elérni - menedzsere riasztotta a futballista feleségét, aki azonnal szólt a rendőröknek.

A beszámolók szerint a kapus mintegy tíz méterre a vágánytól leállította a kocsiját, tárcáját az ülésen hagyta, majd a vágányon sétálva szinte kivárta, hogy a regionális vonat elüsse őt. 
Az okokkal kapcsolatban egyelőre teljes a tanácstalanság, egyes hírek szerint a kiváló kapuvédő egy búcsúlevelet hagyott hátra.

Alsó-Szászország miniszterelnöke, Christian Wulff szerdai nyilatkozatában mélységes megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "Németország egy rendkívüli sportolót és egy kiváló embert veszített el, olyan embert, aki sokak számára  példakép volt" - hangsúlyozta a tartományi kormányfő.
 
Hasonlóan megdöbbenésüknek és mélységes gyászuknak adtak hangot a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a válogatott vezetői, továbbá Enke játékostársai. Joachim Löw szövetségi kapitány törölte a szombati, Chile elleni találkozóra készülő nemzeti tizenegy szerdára tervezett edzését, és a hírek szerint nem kizárt az sem, hogy a tragikus esemény miatt a hétvégi barátságos meccset is lemondják.
 
Hannoverben a szurkolók egész éjszaka gyászolták kedvencüket, és szerda reggel ismét több százan gyűltek össze a stadionnál DFB és Löw szerda délelőttre rendkívüli sajtóértekezletet hirdetett. Hasonlóan rendkívüli sajtóértekezletet tart a Hannover 96 vezetősége és végül a rendőrség is, amely várhatóan nyilvánosságra hoz néhány részletet az üggyel kapcsolatban.
 
Általános vélekedés szerint Robert Enke rendkívül rokonszenves sportoló, ugyanakkor különösen érzékeny - sőt labilis ember - volt. 2006-ban rettenetes tragédiát jelentett Enke és felesége számára, hogy kétéves kislányuk, Lara többszörös szívműtét után meghalt. A sportoló azonban talpra állt a tragédia után, amit jelez az is, hogy idén májusban egy néhány hónapos kislányt adoptáltak.
 
Az elmúlt hónapokban több sérülés, illetve megbetegedés érte, heteken keresztül súlyos és rejtélyes gyomorfertőzés miatt kezelték, de október végén visszatérhetett a pályára. Vasárnap még csapata kapuját védte a Borussia Dortmund elleni otthoni találkozón és kiváló teljesítményt nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!