Vasi foci

2009.12.07. 14:06

Bundabotrány: három utánpótlás-játékost hallgat meg az MLSZ

Kedden három utánpótlás-válogatott labdarúgót és egy klubvezetőt hallgat meg a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából Retteghy István, a Fegyelmi Bizottság vezetője.

MTI

Sorrendben Somodi Bence, Pintér Ádám és Présinger Ádám utánpótlás-válogatottban szerepelt játékosok, majd Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklósi TK ügyvezetője számol be a fegyelmi bizottság vezetőjének, aki egy személyben kérdezi ki a megjelenteket. A tervek szerint minden egyes személyt harminc percen át kérdez ki Retteghy. A meghallgatások jegyzőkönyveit a nyomozás segítése céljából a szövetség eljuttatja a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI).

Az MLSZ kedden tett büntető feljelentést ismeretlen tettesek ellen, majd még aznap az NNI Gazdaságvédelmi Főosztálya csalás bűntett gyanúja miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el ismeretlen tettes ellen a sajtóban az utánpótlás-válogatottak egyes mérkőzéseiről tett nyilatkozatok alapján. Bartha László szóvivő elmondta: a feljelentés-kiegészítés elrendelése azt jelenti, hogy a hatóságnak 15 napja van arra, hogy megállapítsa, történt-e bűncselekmény és szükséges-e nyomozást elrendelni. 
 
A Nemzeti Sport hétfőn közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt. Eszerint Somodit a 2008. október 15-ei, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozót megelőzően, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-ei, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg. A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek. A lap szerdai számában szólalt meg Présinger Ádám, aki arról beszélt, hogy őt is megkeresték a szlovákok elleni Alpok-Adria-Kupa-találkozó előtt, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.

Ugyancsak az NS közölte még hétfőn, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a Szigetszentmiklós-Kaposvölgye párharc előtt szintén vesztegetési kísérlet történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!