Vasi foci

2010.03.09. 15:14

Elkapta a rajtot a kőszegi focicsapat: már dobogósak Őryék

Vaskos meglepetéssel rajtolt a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja: az őszi szezont ötödik helyen záró Kőszeg 2:0-ra győzött az éllovas Vönöck vendégeként.

Pum András

Kevesen tippeltek rá, hogy a 16. fordulóban éppen Vönöckön borul a papírforma. A Kelemen Kornél irányította kemenesaljai együttes ugyanis az őszi 15 meccsen mindössze két vereséget szenvedett, igaz csupán öt ponttal előzte meg az ötödik helyen telelő Kőszeget. Az alpokaljaiak rácáfoltak a várakozásra: Szolyák és Korényi találatával 2:0-ra legyőzték vendéglátóikat, így máris a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán.

- Bár igazán jó minőségű pályákon nem játszhattunk a télen, nyugodtan mondhatom, hogy jól sikerült a felkészülésünk - felelte érdeklődésünkre Őry Gábor, a Kőszeg játékos-edzője. - A legnagyobb erősítésnek azt tartom, hogy együtt tudtuk tartani a keretet, ráadásul fél év után visszatért Körmendről Szolyák Tibor is. Erre azt mondom: hiába, a kőszegi szív, az bizony kőszegi szív. Optimistán utaztunk a vönöcki idénnyitóra is, titkon bíztunk egy jó eredmény elérésben. Ennek ellenére azért óvatosan kezdtünk, nem rohantunk az ellenfélnek, stabil védekezésre rendezkedtünk be. Azt gondoltuk,  hogy a vönöckiek nekünk esnek, de a várt rohamok elmaradtak. Igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott, aztán tíz perccel az első félidő lefújása előtt Szolyák Tibi góljával vezetést szereztünk. Tudtuk, hogy egyáltalán nincs lefutva a meccs, ezért nem adtuk fel a biztos védekezésre épülő taktikánkat. Szünet után sem akadt ordítóan nagy ziccerük a hazaiaknak, míg mi a 64. percben egy védelmi bakit kihasználva - a kapus és a hátvéd egymásra várt - Korényi Rudolf révén megszereztük második gólunkat. Az utolsó húsz percben aztán már őriztük az eredményt, még kevesebb kockázatot vállaltunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert taktikailag az ellenfél fölé nőttek, és ha kellett kisegítették, bátorították egymást.

- Örülünk a győzelemnek hogyne örülnénk, de eszünk ágában sincs túlértékelni a sikert. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan fiatal játékosok alkotják csapatunkat, akiknek van elképzelésük a futballról - ráadásul a pályán is segítik, biztatják egymást. Titkos célunk között szerepel, hogy három év alatt három osztályt váltsunk - ez ugye azt jelentené, hogy nyáron bajnoki címet ünnepelhetnénk a megyei I. osztályban.  Ez azonban csak titkos célkitúzés,de miután minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk, ez az álom akár valóra is válhat. A játékosok teljesen ingyen játszanak nálunk, ezért hiszem, hogy néhány NB III-as csapattal ellentétben mi nem szállunk el anyagilag. A pálya körüli teendőket igyekszünk saját magunk megoldani, most éppen az öltözőt festjük ki. A meccsen pedig igyekszünk kiszolgálni szurkolóinkat - valamennyi ellenfélel szemben a három pont a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!