Vasi foci

2010.03.30. 09:45

Elrontották a körmendiek a lipóti pályaavatót

Kis szerencsével akár mindhárom pontot elhozhatták volna Lipótról a labdarúgó NB III. Bakony-csoportjában szereplő körmendiek, de a megszerzett egy pont miatt sem elégedetlenkednek.

Pum András

Pályaavatóra és örömünnepre készültek vasárnap délután a vendéglátó lipótiak a Körmend ellen. Nos, a pályaavató sikeres volt, a műfü sikeresen debütált, ugyanakkor a Rába-partiak belerondítottak a hazai ünnepbe: harcos játékuknak köszönhetően 1:1-es döntetlennel távoztak a Győr melletti településről.

 - A lipótiak ellenünk avatták a vadonatúj, műfüves pályájukat, így duplán nehéz feladatunk volt - jelezte ifjabb Molnár Károly, a Körmend trénere. - Bár Körmenden is van műfüves pálya, ez teljesen más minőségű volt, kellett egy kis idő, mire megszoktuk ezt a talajt. A hazaiak többet kezdeményeztek, labdabirtoklásban egyérteleműen jobbak voltak, de igazi, nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Ugyanakkor a félidő második felében két Niksz-kontra révén két gólt is lőhettünk volna, sajnos egyik helyzet sem ment be. Szünet után már egészen jól futballoztunk, a lipótiak csak pontrúgásokból veszélyeztettek, igaz emiatt elég sűrűn pattogott a labda a kapunk előtt. A félidő közepén aztán egy kipattanó labdából megszerezték a vezetést a hazaiak, így nem maradt más választásunk, fel kellett adnunk a biztos védekezésre alapuló taktikánkat. A bátor játékunk meghozta gyümölcsét, két-három helyzetet is kidolgoztunk, melyekből egyet belőttünk. A 80. percben egy szépen felépített támadás végén Nagy I. Krisztián beadása után nagy tömörülés támadt a lipóti kapu előtt, az első lövésünket még blokkolták a hazaiak, másodszor azonban Kovács Szabolcs kiegyenlített.

- A gólhelyzeteket számát nézve azt mondom, két pontot Lipóton hagytunk. Ugyanakkor a második helyezett otthonában jó a döntetlen. Dicséret illeti a fiúkat, mert küzdenitudásban, akarati tényezőkben kiemelkedőt nyújtottak, és helyenként a játékkal is elégedett voltam - zárta szavait a tréner.-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!