Vasi foci

2010.03.08. 14:39

Jókor estek a répcelaki gólok

Értékes három pontot szerzett a labdarúgó NB III. tavaszi nyitófordulójában Bükön a répcelaki együttes. Tóth Zsolt alakulata lélektanilag fontos pillanatokban lőtt gólokkal nyert 2:1-re.

Pum András

A sereghajtó, ám a téli szünetben szinte teljesen átalakult büki csapat otthonában 2:1-es győzelmet aratott a tavaszi nyitányon a répcelaki együttes. Csordásék ezzel a sikerrel a 11., már nem kieső helyre tornázták fel magukat.

- Tudtuk, hogy fontos meccs előtt állunk, ebből kifolyólag azzal is tisztában voltunk, hogy értékes pontokat szerezhetünk a kiesési rangadón - mondta Tóth Zsolt, a Répcelak trénere. - Nyilván azt sem hagyhattuk figyelmen kívül, hogy egy jó rajt lökést adhat, nagyban befolyásolhatja a tavaszi szereplésünket. A bükiek nagy elánnal kezdték a meccset, nagy iramot diktáltak, jöttek előre, de szerencsére a félidő közepén megfékeztük őket, és ha Takács Szilárd kihasználja két ziccerét,  már ebben a játékrészben lerendezhettük volna a meccset. Szünetben felhívtam a fiúk figyelmét, hogy csakúgy mint az első félidőben, a másodikban is hiba nélkül kell hátul lehoznunk a meccset. Ugyanakkor hangsúlyoztam azt is, hogy elöl viszont hatékonyabbnak kell lennünk. Szerencsére hamar vezetést szereztünk, hiszen csak négy perc ment el a második félidőből, amikor Takács Szilárd egy szöglet után fejesből betalált. Jókor jött a gól, ám nem sokáig tartott az örömünk, az 58. percben - megint egy sarokrúgást követően - egyenlítettek a bükiek. Bevallom ekkor kicsit féltem, hogy jön a szokásos mélypont. Szerencsére nem így történt, ismét jókor, nem sokkal az egyenlítés után vezetést szereztünk. Úgy vélem ez a gól padlóra küldte a hazaiakat, a kontráinkból újabb gólokat lőhettünk volna - sajnos azonban az utolsó passzokat rendre elrontottuk.

- Úgy vélem minden tekintetben megérdemelten nyertünk, a jó csapatvédekezés eredményeként a bükieknek nem is volt helyzetük a meccsen. Ennek ellenére csak dicsérhetem a hazaiakat, hiszen jól futballoztak ellenünk. Persze elismerés illeti játékosaimat is, hiszen motiváltan, remek csapatmunkát nyújtva nyertünk Bükön - mondta Tóth Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!