Vasi foci

2010.06.02. 14:05

Prukner László lesz a Ferencváros új vezetőedzője

Prukner László lesz a Soproni Ligában szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

MTI

A Kaposvár együttesét elhagyó szakember érkezését szerdán jelentették be a zöld-fehér klub hivatalos honlapján, hozzátéve, hogy a hároméves szerződés aláírására pénteken kerül sor.

A 49 éves tréner 2004-ben jutott fel a Kaposvár csapatával az élvonalba, azóta pedig csakis ő irányította az együttest, összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon. Egy éve ő vezeti a magyarországi edzőképzést.

"Érzelmi alapon kellett meghoznom a döntést, ugyanis huszonhét éve vagyok Kaposváron, itt futballoztam, itt edzősödtem - nyilatkozta az MTI-nek Prukner. - Remélem, meg tudok felelni az elvárásoknak, ha ez így lesz, akkor az Kaposvár dicsőségére is válik. Ami lettem, és aki lettem, azt a Rákóczinak köszönhetem. Úgy gondolom, most jött el az idő, hogy váltsak. Ugyanakkor remélem, egyszer még fogok Kaposváron dolgozni" - tette hozzá a szakember, aki az NB I-es edzők közül a legrégebben dolgozott ugyanannál a csapatnál.

A Ferencváros az elmúlt szezont Bobby Davisonnal kezdte meg, ám a gyenge szereplés miatt az ő munkáját a szezon közben Craig Short vette át. Az angol edző irányításával végül a hetedik helyen zárt a zöld-fehér alakulat, de a vezetők nem hosszabbították meg lejáró szerződését, mivel nem rendelkezik az NB I-es szereplés feltételeként meghatározott  pro-licences képesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!