Vasi foci

2010.08.14. 19:06

A női bajnokság nyitányán kiütéses Viktória siker

A Viktória FC Szombathely női labdarúgócsapata a Győri Dózsa magabiztos legyőzésével kezdte a 2010/2011-es bajnokságot.

Vastag Nándor

Viktória FC Szombathely – Győri Dózsa SE 8-0 (4-0). – Szombathely, 100 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tóth-Toki.

Viktória: Papp (Horváth B., 59.) – Pas (Tóth E., 41.), Borbély, Tálosi, Marsai (Tischler, 66.) – Tóth A. (Pulai, 59.), Krenács, Rácz – Szarvas, Megyeri, Sipos. Edző: Markó Edina.

Győr: Horváth K. – Soproni, Szórádi, Jakab P., Szűcs (Kovács, 75.) – Pintér, Jakab R., Békefi (Szakács, 59.), Finta, Kopácsi – Nagy H. (Weiszdorn, 66). Edző: Süle János.

Gólszerző: Megyeri a 7., a 15. és a 60., Tálosi a 14., Rácz a 29., Krenács a 71., Szarvas a 82. és 83. percben.
Sárga lap: Weiszdorn a 68. percben.

A női NB I. nyitófordulójában az előző idény ezüstérmese, a Viktória a bronzérmest, a Győri Dózsát fogadta. A várt nagy csata azonban elmaradt a szombathelyiek kiütéses győzelmet arattak riválisuk felett. Félóra után négy góllal vezettek, de a győriek akkor sem szólhattak volna semmit, ha már ekkor 8-0 a hazaiak előnye.

A vasiak a fordulás után is nagy kedvvel játszottak, és a mesterhármasig jutó Megyeri vezérletével végül kialakult a két csapat között a nyolcgólos különbség. A Viktória győzelme ilyen arányban is teljesen megérdemelt.

Markó Edina: Az első félórában meggyőzően játszottunk, abból lehet tovább építkezni. Örültem, hogy a második félidőben is négy gólt rúgtunk, de akkor már úgy tűnt, a győriek feladták a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!