Vasi foci

2011.04.27. 10:26

Futsal NB II.: lejtett a hazai pálya - Admirál-Haladás - MAFC 3:3

Elmaradt a várva várt hazai győzelem, így a vasi futsalosoknak a hátralévő két fordulóból mindenképpen pontok kellenek a bajnoki címhez.

Gergácz Zoltán

Admirál-Haladás VSE-MAFC BME Docler Akadémia 3-3 (0-1). - Szombathely, 100 néző, NB II-es futsalmérkőzés, vezette: Tóth R., Vass.
Admirál: Németh K. - Bagó, Jáger, Horváth P., Németh P. Csere: SIPOS, NECZPÁL, Varga A., Bánfalvi A., Bánfalvi Zs., Koronczai. Edző: Pálmay Tamás.

A listavezető, és győzelem esetén gyakorlatilag már bajnok vasi gárda a tabella 5. helyén álló, de a dobogó alsó fokára még pályázó fővárosi fiatalokat fogadta. Az első játékrészben az alacsony termetű Csernai, Fritz, valamint a sárvári Máthé révén a labdával remekül bánó vendégek akarata érvényesült. Fritz a 15. percben a kapuba is talált, míg az Admirál erejéből Németh P. és Neczpál révén csupán két helyzetre futotta.

 Fordulás után öt perc alatt fordult a kocka: előbb Neczpál, majd Jáger talált a kapuba, aztán a félpályáról jött Fritz újabb találata (2-2). Jó volt az iram, lüktetett a mérkőzés. A 32. percben Tóth Róbert játékvezető lett a főszereplő. Takácsot buktatták Sipos kapujának előterében. A nyilvánvaló büntető elmaradt, a kontrából viszont Neczpál megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Ráadásul a reklamáló Takács a kiállítás sorsára jutott, ami a szabályok értelmében ugyan nem jelentett létszámfölényt. A vendégek érezték, hogy van keresnivalójuk. Többször próbálkoztak vészkapussal, szorongattak, majd a 38. percben egy kapu elé belőtt labdát Máthé pörgetett a hálóba. A finisben mindkét kapu többször forgott veszélyben.

A vasiak ezúttal enerváltan, különösebb elképzelés nélkül játszottak, a támadásoknál nem volt meg a kellő összhang, s a mérkőzés összképe alapján örülhetnek az egy pontnak. Május 2-án a rivális Külker otthonába utaznak, majd 9-én a Keszthelyt fogadják. Előnyük négy pont (a győzelemért három jár). - Gólszerzők: Neczpál 2, Jáger, illetve Fritz 2, Máthé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!