Vasi foci

2011.05.08. 17:37

Elmaradt a bajnokavatás, kétgólos előnyt adtak le Alvesék: Honvéd-Videoton 2:2

A Videoton kétgólos előnyről sem tudott nyerni a Budapest Honvéd vendégeként, a 2-2-es eredmény pedig azt jelenti, hogy a labdarúgó Monicomp Liga 27. fordulójában nem biztosította be az elsőségét a székesfehérvári együttes.

MTI

Budapest Honvéd-Videoton FC 2-2 (2-2)
Bozsik Stadion, 3500 néző, V
: Andó-Szabó
gólszerzők: Zelenka (31.), Ivancsics (42.) illetve Alves (10.), Gosztonyi (13.)
sárga lap: Danilo (32.), Botis (33.), illetve Nikolic (12.), Andjic (23.)

Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Moreira (Nagy G. 90.), Hidi, Zelenka, Horváth A. (Akassou 75.), Ivancsics - Danilo 

Videoton: Bozovic - Lázár P., Lipták, Vaskó, Andjic - Gosztonyi, Sándor, Elek Á. (Lencse 76.), Vasziljevics (Farkas 63.) - Alves, Nikolic (Polonkai 64.) 

A találkozó előtt - a szervezők tájékoztatása szerint - mintegy 200 Honvéd-szurkoló tüntetett. A drukkerek a "Hagyományokhoz méltó Kispestet" szlogennel szervezték megmozdulásukat, mert szerintük a jelenlegi csapat színvonala messze elmarad a korábbi együttesekétől. A résztvevők a főbejárati kapura feszítették ki transzparensüket.

A Videoton óriási elszántsággal kezdte a találkozót, Mezey György együttese láthatóan már a Bozsik Stadionban bajnoki címet szeretett volna ünnepelni, az igyekezet pedig az első negyedórában kifizetődött, Alves és Gosztonyi gyors góljával, már a 13. percben 2-0-ra vezetett a fehérvári együttes. Az utóbbi hetekben elsősorban nagyon masszív, zárt védekezésével, s pontrúgásaival eredményes Honvédnak ezt követően ki kellett nyílnia, fel kellett vállalni a bátor támadójátékot. Supka Attila tanítványai pedig jó játékot mutatattak be, többször zavarba hozták a fehérvári védőket, s a szünetig két gyönyörű szabadrúgással egyenlítettek.

A második félidőre két megfontolt csapat futott ki a pályára, így főként csak a mezőnyben folyt a játék, s tulajdonképpen egyik kapu sem forgott veszélyben. A második 45 perc igazán nagy helyzet nélkül telt el, így a Videotonnak legalább szerdáig várnia kell, hogy története első bajnoki címét ünnepelhesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!