Vasi foci

2011.05.19. 13:10

Monicomp-liga: a bronzérem és az Európa-liga indulás a tét

Egyetlen nyitott kérdés maradt a labdarúgó Monicomp Liga utolsó, 30. fordulójára: három csapat, a Ferencváros, a tavaly győztes Debrecen és a Zalaegerszeg küzd még az Európa Liga-indulást érő harmadik helyért.

MTI

Legjobb helyzetből a zöld-fehérek várják a zárókört, pontelőnyük révén a sorsuk a saját kezükben van: ha vasárnap saját közönségük előtt legyőzik a Pápát, akkor hat év után szerepelhetnek ismét nemzetközi kupaporondon.

A Debrecennek, amely a Haladást fogadja, csak akkor van esélye felérni a dobogóra, ha botlik fővárosi riválisa, míg a sereghajtó Szolnok vendégeként pályára lépő Zalaegerszeg abban az esetben lehet harmadik, ha a Ferencváros és a Loki is pontokat veszít.
 

Két esetben még az is előfordulhat, hogy nem ér véget a bajnokság vasárnap, ugyanis az idei szabályok szerint a "sorsdöntő" helyek - bajnoki cím, nemzetközi kupaindulás, kiesés - esetén rájátszás dönt az azonos pontszámmal végzett csapatok között. Ha a Ferencváros kikap, a Debrecen döntetlent játszik és a Zalaegerszeg nem nyer, akkor Ferencváros-Debrecen rájátszás lenne, míg ha Ferencváros egy pontot szerez, a Debrecen nem győz, a Zalaegerszeg pedig begyűjti a három pontot, akkor Ferencváros-Zalaegerszeg ráadás következne.
 

A bajnok Videoton Újpesten próbálja meg szépen búcsúztatni Mezey György vezetőedzőt, akit a következő szezonban a portugál Paulo Sousa vált a kispadon.

 

Monicomp Liga, 30. (utolsó) forduló:
 

péntek:
Vasas-Híd - Kecskeméti TE-ERECO 17 ó, v.: Kovács

szombat:
MTK Budapest-Paksi FC 17:30 ó, v.: Oláh
Győri ETO FC-Kaposvári Rákóczi 17:30 ó, v.: Takács

vasárnap:
BFC Siófok-Budapest Honvéd 15 ó, v.: Kulcsár
Ferencváros-Lombard Pápa 17:30 ó, v.: Fábián
Újpest FC-Videoton FC 17:30 ó, v.: Veizer
Szolnoki MÁV FC-ZTE FC 17:30 ó, v.: Radványi
DVSC-TEVA - Szombathelyi Haladás 17:30 ó, v.: Berger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!